šok na old traffordu

Slavlje Uniteda pokvarila je poruka iz Norveške; je li moguće da će 'crveni vragovi' ostati bez trenera koji ih je preporodio?

07.03.2019 u 11:25

Bionic
Reading

Ole Gunnar Solskjaer (46) je na klupu Manchester Uniteda sjeo krajem prosinca prošle godine nakon što je s Old Trafforda 'izletio' Jose Mourinho. U manje od tri mjeseca uspio je preporoditi momčad 'crvenih vragova' - u svim je natjecanjima povezao 14 pobjeda, dva remija i samo jedan jedini poraz...

Uspio je Ole Gunnar Solskjaer učiniti istinski podvig, bez čak desetorice standardnih prvotimaca stigao je u Pariz na Park prinčeva. Da, jedini poraz doživio je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, baš od PSG-a, na Old Traffordu je bilo 2:0... I u Pariz je stigao već prežaljeni United, svi su već odavno vidjeli PSG u četvrtfinalu.

A onda je Solskjaer s rezervama napravio čudo nad čudima i usred Pariza slavio 3:1. Izbacio je moćni i prebogati PSG, iako treba biti realan i priznati da ni United baš nije sirotinja...

I onda su, usred veličanstvenog slavlja, svi u Manchester Unitedu doživjeli totalni šok.

Naime, Solskjaer je na Old Trafford stigao samo na posudbu, Molde ga je u originalnom dogovoru između klubova 'iznajmio' Unitedu do kraja sezone u Engleskoj. Prema tom bi ugovoru Solskjaer svoj mandat u Manchesteru završio 12. svibnja domaćom prvenstvenom utakmicom protiv Cardiffa te bi se potom vratio u Molde.

Podsjetio je na to, u trenucima najveće euforije za United, izvršni direktor Moldea Oystein Neerland.

'Prije Božića smo potpisali novi trogodišnji ugovor koji vrijedi do kraja 2021. godine. Nakon što se završi njegov privremeni rad u Manchester Unitedu, koji traje do ljeta, očekujemo ga u Moldeu', naglasio je Neerland i tako trenutno pokvario slavlje 'crvenih vragova'.

  • +4
PSG - Manchester United; Liga prvaka; 6.3.2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ni samom Solskjaeru nije jasna situacija, on kao da ne zna što je, kad i s kim potpisao.

'Ne znam kako to sve funkcionira. Mislim da mi je ugovor s Moldeom istekao i da sada samo imam ugovor s Manchester United. Vjerujem da mi treba novi ugovor u Moldeu', 'muljao' je Solskjaer.

No, sad je jasno kako će čelnici Uniteda, ako žele zadržati norveškog čudotvorca Ole Gunnar Solskjaera na svojoj klupi, morati posegnuti u klupsku blagajnu. Molde će za svog trenera dobiti izdašnu odštetu, sigurno da ga neće pustiti za sitniš...