MLADA NBA ZVIJEZDA

Slovenski tinejdžer Dončić zbog suludog sukoba poručio: Ne mogu to gledati na televiziji

30.10.2018 u 12:47

Bionic
Reading

Slovenski tinejdžer Luka Dončić sjajno igra u svojoj prvoj NBA sezoni u momčadi Dallas Mavericksa. Nakon svega nekoliko odigranih utakmica u NBA ligi najizgledniji je kandidat za novaka godine (rookie)

Nakon sjajne utakmice koju je odigrao u gostima protiv San Antonio Spursa, u kojoj je njegov Dallas poražen nakon produžetka 113:108, 19-godišnji slovenski reprezentativac Luka Dončić (31 koš, osam skokova i četiri asistencije) u razgovoru s novinarom Sportkluba govorio je o svojim prvim danima u SAD-u, ali dotakao se i slovenske reprezentacije.

'Mislim da smo odigrali baš dobru utakmicu u njihovoj dvorani, oni su play-off momčad', rekao je Dončić otkrivši kako slobodno vrijeme najčešće provodi igraju video igre ili šutirajući u dvorani.

Nakon utakmice protiv Spursa pohvalio ga je i legendarni trener Gregg Popovich:

'Suvišno je stalno govoriti o tome jer ima toliko dobrih mladih igrača širom sveta. Našli su ga tamo gdje su ga našli, tako da mislim da je u pitanju jedan paklen igrač', kazao je Popovich.

No, svakako su najzanimljiviji dio razgovora s Dončićem bile kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u košarci koje se sljedeće godine igra u Kini. Kako stvari stoje Slovenija gotovo sigurno neće igrati na svjetskoj smotri, a razlog je naravno sukob na relaciji FIBA – ULEB zbog čega velik broj NBA igrače te onih koji igraju Euroligu nisu mogli pomoći svojim nacionalnim selekcijama.

'Mislim da svi trebaju pomoći igračima, na kraju krajeva igrači su ti koji igraju na terenu, treba im pomoći. Mislim da Slovenija neće igrati na Svjetskom prvenstvu. Za mene je to… Ne mogu to gledati na televiziji ako ne igram, vidjet ćemo što će biti', kazao je iskreni Dončić koji je tako poslao jasnu poruku čelnicima FIBA-e i ULEB-a kako što prije moraju pronaći rješenje da se tako nešto više nikada ne ponovi.

Obzirom na trenutačnu situaciju kvalifikacijama izvjesno je kako na SP-u neće igrati Hrvatska što znači da će ljubitelji košarke širom svijeta ostati zakinuti za NBA igrače kao što su Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Mario Hezonja i drugi.

A do početka SP-a popis NBA igrača koji neće zaigrati na SP-u, zbog spomenutog sukoba na relaciji FIBA – ULEB, biti će poprilično dugačak. Očito nitko ne razmišlja o igračima koji žele igrati za svoju domovinu...

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.