ZASAD PRIVREMENO NA KLUPI

Španjić: Spreman sam i dulje voditi 'bile'

29.10.2010 u 14:29

Bionic
Reading

Do izbora novog trenera, momčad Hajduka vodit će Joško Španjić, koji je u petak ujutro odradio press konferenciju i najavio utakmicu s Hrvatskim dragovoljcem. Prije svega rekao je da je već naviknut na ulogu vatrogasca, jer je na sličan način prošle godine uletio kao zamjena za Ivicu Kalinića

Drugi put u godinu dana Španjić se našao u ulozi privremenog trenera Hajduka.

'Ja sam zaposlenik kluba s važećim ugovorom i gdje god me čelni ljudi rasporede, tamo ću i raditi', rekao je Španjić i dodao da je spreman ostati na klupi Hajduka i dulje od jedne-dvije utakmice.

'Možda vam to prije godinu dana ne bih rekao, ali sada sam siguran da imam dovoljno iskustva.'

Španjić je najavio promjene u momčadi.

'Puno je ozlijeđenih i umornih igrača i sigurno da ću posegnuti za nekim osvježenjima i promjenama u postavci igre. U kontaktu sam sa Stankom Poklepovićem, on mi je dao nekoliko savjeta i vjerujem da će to dobro izgledati', kaže Španjić, koji je novinarima ponudio i svoje viđenje pada forme njegove momčadi.

'Mislim da je u pitanju više razloga, pripreme su rano počele, skupilo se dosta treninga, utakmica, putovanja, mnogi su igrači imali i reprezentativne obaveze, tako da smo i očekivali pad forme. No nismo ni sanjali da će to biti ovako drastičan pad', zaključio je Španjić.

Sportski direktor Ivica Kalinić i sam je imao ponudu čelnika Hajduka da preuzme vođenje momčadi.

'Rado bih to prihvatio, ali zbog mog zdravstvenog stanja ne smijem', rekao je Kalinić koji je, podsjetimo, na svojoj prvoj utakmici na klupi Hajduka, u lanjskom ogledu protiv Žiline, doživio srčani udar.

'Posvetio sam se novom poslu, sada radim kao sportski direktor i moram priznati da mi je jedan od najtežih zadataka dosad bio obavijestiti šjor Stanka da više nije trener. Znamo se 37 godina, bio mi je trener i iznimno ga poštujem', pojasnio je Kalinić koji nije želio špekulirati o imenu i izboru novog trenera.

'Sve ćete znati za nekoliko dana, nekoliko je imena u opticaju, pregovaramo i javit ćemo vam kad izaberemo.'