SHAQIRIJEVA PROSLAVA

Srbi ogorčeni zbog zastave Kosova u finalu Lige prvaka

27.05.2013 u 12:15

Bionic
Reading

Srpske medije razljutio je detalj nakon finala Lige prvaka u kojem je Bayern slavio protiv Borussije Dortmund 2:1. Bila je to proslava Xherdana Shaqirija

Veznjak Bayerna je istrčao na travnjak sa švicarskom i kosovskom zastavom, što je izazvalo ogorčenje na srpskim portalima.

Tako je Telegraf izašao s naslovom 'Skandal - igrač Bayerna slavio sa zastavom Kosova'. Novinar u tekstu donosi i izjavu predsjednika Nogometnog saveza Srbije (FSS) Tomislava Karadžića u kojoj je najavio žalbu zbog ispada Shaqirija jer je prethodno srpski plivač Milorad Čavić kažnjen zbog majice 'Kosovo je Srbija'.


Tom događaju pozornost je posvetio i Alo pišući da se Bayernov igrač ogrnuo zastavom nepriznate države i da je švicarski reprezentativac promovirao južnu srpsku pokrajinu tamo gdje to nije trebalo. Isti medij napominje da je Shaqiri u prošlosti izjavio da 'pola njegovog srca pripada Kosovu'.

I Kurir je donio vijest o Shaqirijevoj proslavi te naglasio da je nogometaš Bayerna ponio na travnjak obilježja nepriznate države i da nije igrao ni minutu u utakmici.

Shaqiri i zastava