psk_2

'orlovi' u rasulu

Srbi se već raspali! Izbornik Piksi Stojković otpisao kapetana Dušana Tadića

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 17.06.2024 21:41
  • Objavljeno 17.06.2024 u 21:42
Bionic
Reading

Srpska je reprezentacija u 1. kolu izgubila od Engleske 1:0, a veliku je pažnju privukao otvoreni sukob kapetana Dušana Tadića i izbornika Dragana Stojkovića

Naime, kapetan Dušan Tadić ušao je u igru tek sredinom drugog poluvremena meča s Engleskom, a nakon susreta nije skrivao koliko je nezadovoljan.

'Teško sam podnio odluku da ne igram od početka. Mislim da sam najbolji igrač ove momčadi, vođe, bez lažne skromnosti. Ali ako je izbornik odlučih da igram 30 minuta ja to poštujem', kazao je Tadić, a vrlo je brzo stigao i Piksijev odgovor:

'Uh, to nije dobro ako je to rekao... To je bila moja odluka iz taktičkih razloga, želio sam ga svježeg u drugih 45 minuta utakmice, radi se o taktici, ništa drugo', rekao je srpski izbornik.

Činilo se kako ipak prijeti sukob, ali Stojković je sve negirao...

>> Razdor u Srbiji: Mislim da sam trebao početi, pa ja sam najbolji igrač!

'Kakva bura u momčadi? Dajte ljudi, taman posla. Neće biti bure oko kapetana. Moja odluka, moje viđenje situacije. Nema nikakve polemike oko toga. Ja donosim odluke, ja sam taj koji je na tom mjestu. Nema tu prostora za bilo kakve rasprave', kazao je Piksi Stojković.

  • +26
Srbija - Engleska, Euro (16.6.2024.) Izvor: EPA / Autor: Christopher Neundorf

Verbalno prepucavanje tu nije stalo jer je Tadić kasnije za srpske medije otvoreno iskazao svoje nezadovoljstvo.

'Ja sam najspremniji igrač u ovoj momčadi, to sam rekao i njemu', kazao je Tadić i dodao:

'Rekao sam, teško mi je bilo gledati jer je bilo dosta situacija koje su bile kao stvorene za mene. Primio sam deset lopti, mogao sam 100. Moramo poštovati odluke. Ne moramo se slagati, ali moramo ih poštovati.'

>> Jude Bellingham 'torpedirao' Srbiju; Englezi slave važnu pobjedu

A da se sukob dogodio potvrđuju i srpski mediji koji javljaju da je Tadić nakon svega možda otpisan za cijeli EURO! Naime, na prvom treningu nakon poraza od Engleza sudjelovali su svi osim igrača koji su započeli utakmicu. No, jedini igrač kojeg nije bilo na današnjem treningu je kapetan 'orlova' Dušan Tadić.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa

Učitavanje...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal