OTKRIĆE US OPENA

Srbija dobila novu veliku tenisku zvijezdu!

31.08.2014 u 10:39

Bionic
Reading

Srpska tenisačica Aleksandra Krunić proslavila se pobjedom protiv aktualne pobjednice Wimbledona Petre Kvitove te se senzacionalno probila u osminu finala US Opena...

Srpski tenis čini se da je dobio novo veliko ime. Uz Novaka Đokovića kao jednog od najboljih na svijetu te sjajnih tenisačica Ane Ivanović i Jelene Janković, eliti se pridružila i 21-godišnja Aleksandra Krunić koja je u New Yorku svladala Petru Kvitovu i time se probila u drugi tjedan posljednjeg Grand Slam turnira sezone.

Krunić je na turnir stigla kao 148. tenisačica svijeta i s 6:4, 6:4 ispratila jednu od glavnih favoritkinja. Kolo prije toga izbacila je i domaću uzdanicu Madison Keys.

Inače je riječ o djevojci rođenoj u Moskvi, koja je dio života provela i u Slovačkoj da bi se prije par godina preselila u Beograd.

'Kvitova je velika šampionka i gledala sam oba njena finala Wimbledona. Bila mi je čast biti s druge strane mreže. Nisam očekivala pobjedu, željela sam samo što duže ostatina terenu, ali na kraju sam uspjela trijumfirati,' komentirala je pobjedu karijere Aleksandra, koju u sljedećem kolu čeka nova teška misija: okršaj protiv Viktorije Azarenke.

Podsjetimo, u osmini finala je i naša impresivna veteranka Mirjana Lučić-Baroni.