'neću se ispričati!

Srpski džudaš suspendiran jer se prije borbe na Olimpijskim igrama prekrižio

15.09.2024 u 18:54

Bionic
Reading

Srpski džudaš Nemanja Majdov suspendiran je na pet mjeseci zbog kršenja religijskih pravila.

Na svojoj Facebook stranici objavio je kako je prije 15 dana primio odluku o suspenziji od strane Međunarodne džudo federacije (IJF) zbog kršenja njihovih religijskih pravila, konkretno zbog križanja prilikom ulaska na meč na Olimpijskim igrama.

'Zabranjen mi je nastup na svim turnirima, kampovima i pripremama. Istina, u obrambenom pismu disciplinskog postupka nisam želio ispričati se zbog križanja, i naravno da nisam, niti ću ikada, iako nisam znao koliko bi kazna mogla biti.

Bog mi je dao sve, kako u privatnom životu, tako i u karijeri, i on je za mene na prvom mjestu i ponosim se time. To se neće promijeniti ni pod kojim uvjetima. Slava Mu i hvala na svemu. Za mene osobno ovo nije ništa novo, samo nova stranica u mojoj karijeri i novo životno iskušenje. Žao mi je što je tako lijep i zahtjevan sport poput džuda došao do ovakvih situacija.

Bog mi je dao veliku karijeru, sedam europskih i tri svjetske medalje. Kada sam počinjao, sanjao sam o tome da osvojim barem jednu veliku medalju i tako uspijem u životu, te u životu svoje obitelji koja je sve žrtvovala za moju karijeru. Bog nam je dao mnogo više, a zadužio me i više nego dovoljno da nikada ne spustim glavu kad je došlo do odluke 'ili-ili'.

Odmorit ćemo se do tada, a onda se uz pomoć Gospodina našega Isusa Krista vraćamo na novi početak i nove pobjede', napisao je Majdov.