liga prvaka

Stigle su fantastične vijesti za hrvatski rukomet; Zagreb i Podravka ostaju u eliti

21.06.2024 u 15:26

Bionic
Reading

Prvaci Hrvatske u rukometu u ženskoj i muškoj konkurenciji rukometašice Podravke i rukometaši Zagreba dobili su pozivnice Europske rukometne federacije (EHF) za sudjelovanje u Ligi prvakinja i u Ligi prvaka za sljedeću sezonu, potvrdio je Hrvatski rukometni savez (HRS)

Rukometašice Podravke Vegete našle su se u društvu sedam europskih ekipa koje nisu stekle direktno sudjelovanje u tom natjecanju. Izvršni odbor EHF-a je nakon detaljne analize desetak faktora od tradicije, ostvarenja kroz povijest, broja gledatelja, pratitelja na društvenim mrežama, odlučio da hrvatske prvakinje imaju sve uvjete i bit će dio ekskluzivnog društva najboljih europskih ekipa.

Uz Podravku Vegetu pozivnicu za to natjecanje dobili su još Odense Handbold, Brest Bretagne Handball, Gyori Audi Eto KC, Storhamar Hansball, CS Gloria Bistrita 2018 BN i CS Rapid Bukuresti.

Ekipe koju su po rankingu i ostvarenjima u posljednje tri sezone osigurale nastup u EHF Ligi prvakinja su: Team Esbjerg, Nykobing Falster Handbold Club, Metz Handball, HB Ludwigsburg (novo ime za SG BBM Bietigheim), FTC- Rail Cargo Hungaria, Budućnost BEMAX, Vipers Kristansand CSM Bukuresti i Krim Mercatror Ljubljana.

Kada su pak u pitanju rukometaši, RK Zagreb se ponovno našao u društvu onih koji su dobili pozivnicu za sljedeću sezonu. Tu su još HBC Nantes, OTP Bank- Pick Szeged, Eurofarm Pelister, Industria Kielce i Dinamo Bukurešt. Nastup u Machineseeker EHF Ligi prvaka po učinku u posljednje tri sezone i nacionalnom rankingu, osigurali su: Aaalborg Handbold, Barca, PSG, Magdeburg, Füchse Berlin, Telekom Veszprem, Kolstad Handball, Orlen Wisla Plock i Sporting Lisabon. Što se tiče Fredericia Handbold cluba, koji je bio u finalu danskog prvenstva, oni imaju pozivnicu, ali još moraju ispuniti neke kriterije.

Ždrijeb skupina za Ligu prvakinja i za Ligu prvaka održat će se 27. lipnja 2024. godine u 17.30 sati u Beču. Prvo kolo za rukometašice na rasporedu je 7 i 8. rujna, a rukometaša 11. i 12. rujna.

sve osim nogometa

Učitavanje...