mvp mjeseca

Sučić je ostavio Španjolce paf: Čini se da je Hrvatska već pronašla nasljednika Modriću

01.10.2024 u 16:29

Bionic
Reading

Luka Sučić (22), hrvatski reprezentativac, proglašen je najkorisnijim igračem Real Sociedada za rujan, objavio je baskijski klub putem svojih društvenih mreža.

Sučić je ovu titulu zaslužio svojim impresivnim nastupima protiv Real Madrida (0:2), Valencije (3:0), Mallorce (1:0) i Real Valladolida (0:0), pokazavši iznimnu ofenzivnu prijetnju, iako još nije upisao golove ili asistencije. U utakmici protiv Reala dvaput je pogodio okvir gola, dok je protiv Mallorce briljirao u kreiranju prilika.

Ljetos je Sučić prešao iz RB Salzburga u Real Sociedad za 10 milijuna eura te je od tada skupio šest nastupa za svoj novi klub. Iako se Real Sociedad trenutno nalazi na 14. mjestu u La Ligi s osam bodova, Sučić je uspio izboriti mjesto u prvoj postavi. Nakon što je na početku sezone dobivao ograničenu minutažu, sada je redovito među starterima, a španjolski mediji ga već vide kao potencijalnog nasljednika Luke Modrića.

Nakon utakmice s Realom Sučića je hvalio i španjolski medij El Desmarque, koji je napisao:

'Luki Modriću vrijeme polako curi i sve je bliže mirovini. Veznjak Real Madrida odlučio je igrati ovu sezonu unatoč tome što mu je 39, ali čini se da je Hrvatska već pronašla njegovog nasljednika. To je Luka Sučić, igrač Real Sociedada.'

Sučić je u intervjuu za baskijski Mundo Deportivo otkrio da je odlučio doći u Real Sociedad unatoč brojnim ponudama iz Italije, Engleske i Njemačke, jer mu je stil igre ovog španjolskog kluba odgovarao, a oduvijek je želio igrati u Španjolskoj.

Sučić je potpisao petogodišnji ugovor s Real Sociedadom, a u hrvatskoj reprezentaciji ima već 12 nastupa, igrajući sve važniju ulogu. Prema Transfermarktu, njegova trenutna tržišna vrijednost procjenjuje se na 15 milijuna eura.