kažnjen i milan

Sve je lako kad si Zlatan Ibrahimović; umjesto suspenzije i novčane kazne, pa čak i prekida karijere, na ovu Uefinu odluku neće se ni osvrnuti...

27.05.2021 u 09:33

Bionic
Reading

Švedski nogometni reprezentativac, 39-godišnji Zlatan Ibrahimović, dobio je Uefinu uplatnicu jer je kažnjen sa svega 50.000 eura zbog udjela kojeg je imao u jednoj kladionici

Sredinom travnja talijanski i švedski mediji objavili su vijest kako je karijera Zlatana Ibrahimovića pod velikim upitnikom, jer prijetila mu je i velika novčana kazna ili čak suspenzija od maksimalno tri godine, jer je švedski reprezentativac jedan od investitora te ima deset posto dionica u jednoj kladionici. Na koncu je navodno Ibra morao platiti simboličnu kaznu od 50.000 eura što je za njega - kikiriki.

A FIFA i UEFA strogo zabranjuju da igrači imaju financijsku korist od kladionica.

Kada se priča pojavila u javnosti te kada je shvatio da krši Uefina pravila te kako bi izbjegao visoku kaznu ili suspenziju, Ibrahimović je odlučio prodati svoj vlasnički udio za 16 milijuna eura kupcu iz SAD-a.

Međutim, za primjer drugima, Uefa je ipak kaznila Ibrahimovića s 50.000 eura, a kaznu je dobio i njegov klub AC Milan, ali u iznosu od svega 25.000 eura.

Ibrahimović će u listopadu napuniti 40 godina, ali ni te godine nisu ga potjerale u mirovinu, jer Šveđanin je s Rossonerima produžio ugovor do ljeta 2022. godine.

Za Milan je ove sezone u 27 utakmica u svim natjecanjima postigao 17 pogodaka, a nakon pet godina vratio se i u dres Švedske, s kojom bi trebao igrati na Euru.