italija slavi

Tek su tri turnira zajedno, a već imaju Grand Slam

06.09.2024 u 15:48

Bionic
Reading

Talijani Sara Errani i Andrea Vavassori pobjednici su u konkurenciji mješovitih parova na US Openu u tenisu u New Yorku, a u finalu su 37-godišnja Errani i osam godina mlađi Vavassori pobijedili američki par Taylor Townsend/Donald Young 7-6 (0), 7-5.

Errani i Vavassori igrali su zajedno tek na trećem velikom natjecanju nakon ovogodišnjih nastupa u Wimbledonu i Olimpijskim igrama u Parizu. Osvojili su prvi zajednički naslov, Vavassoriju je to prva lovorika na turnirima velike četvorke.

Više uspjeha ima 37-godišnja Errani, koja je ove godine u Parizu postala olimpijska prvakinja sa sunarodnjakinjom Jasmine Paolini. Prvi put je slavila u mješovitim parovima na Grand Slam turnirima, a sa sunarodnjakinjom Robertom Vinci osvojila je pet Grand Slamova u ženskim parovima. Ove je godine s Paolini igrala u finalu ovogodišnjeg Roland Garrosa, a posljednji naslov na turnirima velike četvorke osvojila je prije deset godina u Wimbledonu.

Danas u New Yorku u 18 sati održat će se finale ženskih parova, a u 21 sat počet će prvo muško polufinale između Talijana Jannika Sinnera i Britanca Jacka Drapera. Ujutro će za drugu ulaznicu u finale igrati Amerikanci Taylor Fritz i Frances Tiafoe.