SUSPENZIJA

Tko će voditi Dinamo u Salzburgu umjesto isključenog Nenada Bjelice?

03.10.2024 u 17:16

Bionic
Reading

Trener Dinama Nenad Bjelica dobio je u završnici utakmice 2. kola Lige prvaka crveni karton te neće voditi momčad na gostovanju kod Red Bull Salzburga u sljedećem kolu 23. listopada.

''Prvi žuti karton dobio sam jer je skočila cijela klupa, tada ništa nisam rekao. A onda sam dobio drugi jer sam tražio prekršaj za nas, ne razumijem to. Ali dobro, to su situacije u nogometu. Podsjetilo me to na situaciju protiv Benfice u Lisabonu. Ali dobro, prihvaćamo odluku sudaca', rekao je Bjelica nakon utakmice.

'Pripremat ću momčad tijekom tjedna. Što ćete, vole mene Nijemci isključivati. Čovjek koji je sa mnom pričao prije pet mjeseci u Njemačkoj, četvrti sudac, pričao je sa mnom na engleskom. Rekao sam mu da može i na njemačkom. Naučio sam njemački nakon 20 godina života u Austriji.' zaključio je trener Dinama te dodao da ima kvalitetne pomoćnike.

Bjelica će i dalje pripremati momčad do same utakmice, uključujući taktičke upute i zadnji razgovor s igračima. Međutim, zbog suspenzije neće smjeti biti u svlačionici prije utakmice niti na poluvremenu, a komunikacija s klupom tijekom susreta također je zabranjena, iako je danas teško potpuno spriječiti takvu interakciju zbog tehnologije.

  • +69
Dinamo - Monaco (2.10.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Luka stanzl/PIXSELL

Na klupi bi ga trebao zamijeniti Danijel Jumić, koji je dosad radio kao voditelj Osijekove Nogometne škole i bio Bjelicin suradnik u Trabzonsporu. Jumić je već mijenjao Bjelicu tijekom suspenzije na utakmici Union Berlina, a sada će prvi put voditi momčad u Ligi prvaka.

Standings provided by Sofascore