BUDUĆNOST BILIH

Tko je Marko Capan, tinejdžer koji je u svoja dva seniorska nastupa za Hajduk konobarski iz kornera poslužio Melnjaka i Livaju?

20.02.2023 u 06:35

Bionic
Reading

Marko Capan, talentirani 18-godišnji vezni igrač Hajduka, dan nakon što je stavio potpis na ugovor s Bijelima do ljeta 2026. godine. protiv Gorice je upisao i svoj drugi nastup za prvu momčad, a ujedno i drugu asistenciju za pogodak ubačajem iz kornera

Ovaj put njegova u šesnaestercu je pronašla Marka Livaju koji je zabio za 1:0, a Hajduk je na koncu svladao goste iz Velike Gorice s ukupnih 2:1.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Marko je kao kapetan predvodio Hajdukovu juniorsku momčad u aktualnoj sezoni, a na početku ove godine pozvan je na zimske pripreme s prvom momčadi. Nastupio je u četiri prijateljska susreta, a debi za prvu momčad ostvario je prošlog vikenda u 4:1 pobjedi na gostovanju u Varaždinu gdje je asistirao za prvi pogodak Darija Melnjaka.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Prve nogometne korake napravio je u rodnom Bjelovaru, odnosno okolnim klubovima, odakle je 2018. godine prešao u Lokomotivinu školu nogometa, a zatim u ljeto 2020. godine prelazi u Hajdukovu Akademiju gdje nastavlja svoj razvoj kroz kadete, juniore sve do danas kada je već upisao službeni debi za prvu momčad i potpisao prvi službeni ugovor.

'Stvarno sam presretan zbog potpisa i zbog toga što mogu biti dio najvećeg Kluba. Uvijek sam fokusiran na nogomet i teren. Prilikom samog dolaska u Hajduk privukla me samo emocija, ovdje svi žive taj klub, ja navijam za Hajduk. Ovdje mi je sada prelijepo i ne bih ovo mijenjao', rekao je nakon potpisa ugovora Capan. Dan kasnije svoju seniorsku premijeru na Poljudu je prokomentirao ovim riječima:

  • +31
Supersport HNL: Hajduk - Gorica, 19.2.2023. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

'Teška utakmica, čvrsta, pripremali smo se na to, oni se bore za opstanak u ligi i nemaju što izgubiti. Ovakve utakmice su najteže, najbitnije da smo dobili i uzeli tri boda. Moramo se i mi mlađi naučiti nositi s ovakvom vrstom pritiska, u tome nam pomažu stariji igrači, dobro je iskustvo i sigurno je sada nakon ove pobjede lakše ići u Zagreb igrati protiv Dinama. Najbitnije je da se regeneriramo i što bolje pripremimo za derbi.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.