DIV I MULTIMILIJUNAŠ

Tko je Suh, NFL zvijezda koju zanima Hajduk?

24.06.2013 u 19:33

  • +9

Zvijezda NFL lige Ndamukong Suh u šetnji Splitom

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Bionic
Reading

Među američkim investitorima koji su se ovih dana pojavili u Splitu sa željom da navodno investiraju u Hajduk pojavio se i jedan aktivan NFL igrač – Ndamukong Suh, jedan od izvrsnih braniča

Split ovih dana pohodi grupa američkih investitora koji žele uložiti novac u Hajduk. No jedan čovjek se svojom pojavom ističe među njima. Korpulentni muškarac je 26-godišnji obrambeni igrač NFL momčadi Detroit Lionsa Ndamukong Suh. Izabran je kao drugi 'pick' drafta 2010. godine, a u svojoj karijeri proglašavan je ponajboljim braničem, te je uvršten u rookie obrambenu momčad sezone 2010. godine.

Suh je zbog svoje beskrupulozne igre često u medijima proglašavan 'prljavim igračem', platio je čak preko 42 tisuće dolara kazne zbog svoje grubosti na terenu, a prati ga glas 'najprljavijeg igrača u NFL-u'. Pri dolasku u Detroit Suh je potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 68 milijuna dolara.


Dok je Suh na terenu 'prljavi' igrač, van terena on je veliki dobročinitelj koji je već dosad uplatio nekoliko milijuna dolara u razne dobrotvorne svrhe.

Dolazak Suha u Split, odnosno zanimanje za Hajduk nije toliko čudno ako se zna da je ovaj NFL igrač inače veliki navijač londonskog Arsenala i dobar poznavatelj nogometa, a ljubav prema najpopularnijem sportu na svijetu naslijedio je od oca, inače porijeklom iz Kameruna, koji je godinama poluprofesionalno igrao nogomet u Njemačkoj.

I još jedna zanimljivost za kraj; ime Ndamukong na ngemba jeziku iz Kameruna znači 'kuća kopalja'.