MINUTA ZA ANTOLOGIJU

Toliko odlučan: Pogledajte smiješni Mourinhov intervju

02.11.2015 u 12:09

Bionic
Reading

Jose Mourinho je hladnoćom antarktičkog brijega nastavio tretirati engleske medije na prošloga tjedna najavljen način, i koliko mu god netko može osporavati što god želi kraljevski stil ne može mu se oduzeti

Mourinho je prošloga tjedna jasno britanskim medijima najavio kako od njega 'robu' više neće dobivati, a novi vikend donio mu je novu gorku pilulu. Kriza na Bridgeu nastavljena je domaćim porazom od Liverpoola koji je prvi puta u sezoni nekoga svladao s više od jednog pogotka razlike.

Pojavio se na tradicionalnom TV intervjuu nakon meča, jer ga na to prisiljavaju pravila, no došao je 'naoružan' samo jednim odgovorom:

'Nemam što za reći,' ponavljao je hladno Portugalac voditelju koji je odlučio 'zaraditi dnevnicu'.

Želio je postaviti ešalon pripremljenih pitanja, pa je Josea ispitivao za spornu odluku (oprošteno isključenje Lucasu Leivi) na terenu, utakmici općenito i onda povukao aduta: 'Ne smatrate li da trebate poslati neku poruku navijačima,' na što je Mourinho odmah reagirao s:


'Navijači nisu glupi,' te isto ponovio nakon pokušaja voditelja da ga oraspoloži opaskom kako mu navijači 'čuvaju leđa'.

Mourinho je, u svom prepoznatljivom stilu, nastavio inzistirati da nema baš ništa za reći, i nakon 50 sekundi morao je završiti ćaskanje pozdravom: 'Jose, hvala vam na vašem vremenu.' To je jedino što mu je odlučni sugovornik odlučio dati.

Mnogi su prognozirali brzi otkaz Mourinhu, ali ako je i u planu to je vrlo kompleksna akcija. Portugalac i dalje 'jaše', i traži načine kako razbuditi svoje glavne (Costa, Hazard, Oscar...) igrače koji su u dubokom glibu loše forme.