Olimpijske igre

Toni Kanaet uvjerljivo izborio borbu za broncu; sve je prekinuto početkom treće runde zbog prevelike razlike u bodovima

  • S.K. / Hina
  • Zadnja izmjena 26.07.2021 12:35
  • Objavljeno 26.07.2021 u 12:35
Bionic
Reading

Od 13.45 sati Kanaeta čeka dvoboj za broncu protiv Uzbekistanca Nikite Rafaloviča

Hrvatski reprezentativac u tekvondou Toni Kanaet (25) izborio je borbu za brončano odličje na Olimpijskim igrama u Tokiju u kategoriji do 80 kilograma.

Kanaet je u repesažu svladao predstavnika Burkine Faso Faysala Sawadoga prekidom početkom treće runde zbog prevelike razlike u bodovima. U trenutku prekida bilo je 30:10 za Kanaeta.

Od 13.45 sati Kanaeta čeka dvoboj za broncu protiv Uzbekistanca Nikite Rafaloviča.

U prvom dijelu natjecanja Kanaet je svladao Španjolca Raula Martineza Garciju sa 21:15, a potom je izgubio od kasnijeg finalista Maksima Hramčova prekidom nakon druge runde.

Njegova kolegica iz TK Marjan Matea Jelić nastupit će u finalu kategorije do 67 kilograma protiv Britanke Lauren Williams. Jelić je osigurala prvu medalju za Hrvatsku na Igrama u Tokiju, 23-godišnja Kninjanka, koja je u statusu prve nositeljice, u prvom je polufinalu svladala Amerikanku Paige McPherson sa 15:4, dok je potom treća nositeljica Williams bila uspješnija od druge nositeljice Bjelokošćanke Ruth Gbagbi sa 24:18. Bit će to dvoboj dvije posljednje europske prvakinje u ovoj kategoriji, Jelić je bila zlatna u Sofiji ove godine, a Williams prije tri godine u Kazanu.

Jelić je u svom prvom nastupu u Tokiju svladala Haićanku Lauren Lee sa 22:2, a u četvrtfinalu Brazilku Milenu Titoneli sa 30:9.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal