liga prvaka

Trener RB Salzburga posebno je istaknuo jednog igrača Dinama: Kakav talent!

22.10.2024 u 14:21

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama sutra od 21 sat kod Red Bull Salzburga igraju utakmicu 3. kola Lige prvaka. Uoči susreta oglasio se trener austrijske momčadi Pepijn Linders, inače nekadašnji pomoćnik Jürgea Kloppa u Liverpoolu

'Želimo osvojiti bodove. Očekujem da se doista borimo, da se borimo zajedno za svaku loptu. Moramo početi utakmicu tako da ljudi osjete našu glad, da stadion osjeti strast kao u zadnjoj utakmici', kazao je trener RB Salzburga Pepijn Linders uoči sutrašnjeg ogleda s Dinamom u Ligi prvaka te dodao:

'Nadam se da ćemo dobro početi. Moramo moći konturirano iznositi loptu na njihovu polovicu. Lijepo je što igramo kod kuće, da imamo navijače i stadion. Da svi imaju obvezu boriti se za tri boda. Mi jako želimo tri boda!'

Austrijanci su izgubili prve dvije utakmice u Ligi prvaka, prvo 3:0 u gostima kod Slavije Prag, a potom i doma od Bresta čak 4:0.

'Mislim da smo protiv Bresta igrali bolje nego u Pragu, gdje smo izgubili 3:0. Dvije godine nismo slavili na svojem terenu u Ligi prvaka. Moramo pokazati veću kvalitetu na terenu. Moramo biti hrabri na lopti te jako agresivni kada nemamo loptu', razmišlja Linders koji je posebno istaknuo neke igrače Dinama:

'Petković je, ako bude igrao, važan. Naravno, i Baturina, kakav talent... Ima Dinamo jako puno talenata, promijenili su trenera, imaju novu organizaciju i novi stil', nabrajao je Linders te upozorio:

'Mogu miksati puno, protiv Monaca su igrali s petoricom u zadnjoj liniji. Protiv Istre su igrali 4-3-3. Doista se nadam i očekujem da ćemo ih napasti s loptom i bez nje.'

Dobio je pitanje i o Nenadu Bjelici.

'Prednost je što je trenirao u Austriji, to je sigurno, dobro poznaje ligu. Neće biti na klupi, ali će sigurno dobro spremiti momčad. Uvijek je veliki izazov igrati protiv prvaka druge države', kaže Linders kojeg su pitali koga bi iz Dinama radije imao u svojoj momčadi - Baturinu, Sučića ili Petkovića:

'Neću ići u tom smjeru, sviđa mi se jako vaše pitanje (nasmijao se). Ako bih trebao izabrati hrvatskog veznjaka izabrao bih najboljeg veznjaka u prošlosti i sadašnjosti, a to je Luka Modrić', zaključio je trener RB Salzburga.

Standings provided by Sofascore