BIT ĆE LUDNICA

U Formuli 1 oduševljeni; Vlada dala zeleno svjetlo i na desetoj utrci sezone za vikend se očekuju pune tribine i 400 tisuća fanova

26.06.2021 u 14:52

Bionic
Reading

VN Velike Britanije (18. srpnja), deseta utrka prvenstva Formule 1, održat će se pred punim tribinama na trkalištu Silverstone

Bez obzira što svijetu prijete stalno neki novi sojevi koronavirusa, na 'Otoku' su odlučili pustiti navijače na tribine pa se tijekom četiri dana očekuje oko 400 tisuća navijača.

Ova utrka dio je vladinog pilot programa za velika događanja. Organizatori britanskog Grand Prixa surađivat će sa šefovima javnog zdravstva kako bi osigurali da se događaj održi u sigurnim uvjetima, dok će za gledatelje postojati smjernice.

'To je nešto na čemu svi radimo već mjesecima i jedva čekam da poželim dobrodošlicu punoj gužvi. Mnogi su naši obožavatelji uzeli svoje karte od 2020. godine, ali sada su u dobrom položaju da uživaju u onome što će zasigurno biti jedan od vrhunaca ljeta', rekao je izvršni direktor Silverstonea Stuart Pringle koji se zahvalio i britanskoj Vladi.

'Fantastična je vijest da će Silverstone biti događaj punog kapaciteta i bit će to nevjerojatan vikend sa stotinama tisuća obožavatelja koji će vidjeti našu prvu sprintersku utrku u subotu i glavni događaj u nedjelju', poručio je predsjednik i izvršni direktor F1 Stefano Domenicali.

  • +7
Formula 1, VN Francuske, 2021. Izvor: EPA / Autor: SEBASTIEN NOGIER

Vlasnici karata moraju imati dokaz o negativnom testu koji je napravljen u roku od 48 sati od dolaska u Silverstone li mogu pružiti dokaz o cijepljenju, a da je druga doza primljena najmanje 14 dana prije prvog dana sudjelovanja na Velikoj nagradi Velike Britanije.

Lewis Hamilton pobijedio je u šest od posljednjih osam utrka u Silverstoneu, ali Max Verstappen izborio je pobjedu u drugoj od dvije utrke iza zatvorenih vrata 2020. godine.