MIROLJUBIVI DERBI

U grotlu Kantride Rijeka i Dinamo bez pobjednika

28.07.2013 u 20:49

  • +9

3. kolo MAXtv Prve lige, Rijeka - Dinamo

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Bionic
Reading

U derbiju trećeg kola MAXtv Prve lige odigranom na Kantridi pred deset tisuća gledatelja, Rijeka i Dinamo podijelili su bodove odigravši bez golova. Derbi možda nije ispunio očekivanja navijača, no po velikoj sparini igrači su dali sve od sebe

U pauzi između dvaju europskih natjecanja, Rijeka i Dinamo na prepunoj Kantridi i u odličnoj atmosferi odigrali su svoj derbi u kojem je jedino nedostajalo golova da bi bio potpun. Ova utakmica posebna je bila i za Anasa Sharbinija koji je debitirao u riječkom sastavu nakon povratka iz Saudijske Arabije, a navijači su ga dočekali pljeskom.

Tribine su fantastičnim navijanjem nosili domaćine u uvodnim trenucima. Naime, Rijeka je u utakmicu krenula puno agresivnije prvenstveno preko Benka koji je bio stalna napast po 'modru' obranu.

Kako je vrijeme prolazilo, domaćini su padali u igri, dok je Dinamo sigurno povezivao konce igre i bio sve opasniji. Prvi udarac na gol vidjeli smo tek u 22. minuti kada je Rukavina proigrao natrčalog Pivarića koji je pucao s vrha šesnaesterca, no njegov udarac je obranio Vargić.

Rijeka - Dinamo 0:0 - sažetak prvog poluvremena derbija na Kantridi


Prva ozbiljnija prijetnja domaćina viđena je u 35. minuti kada je Maleš iz voleja s nekih 30-ak metara krasno pucao, no Zelenika je bio na mjestu. Samo minutu kasnije Čop je promašio priliku utakmice. Napadač Dinama dobio je povratnu loptu na deset metara od gola Rijeke, no neometan pucao je pored gola. Ono o čemu će se možda pričati jest iz 18. minute kada je domaći Jugović ubacio, a lopta je u ruku pogodila Šimunića, no sudac je ostao 'nijem', dok je Kantrida zbog toga 'proključala'.

U nastavku smo gledali pažljivu igru jednog i drugog sastava, pa je na trenutke izgledalo kao da remi svima odgovara te da već jednim dijelom razmišljaju o svojim europskim predstavnicima. Ulaskom Kvržića u 54. minuti domaći su dobili novi polet te je tako prvo u 57. minuti Kvržić s ruba šesnaesterca imao priliku zaprijetiti, da bi u 60. isti igrač pokušao nabaciti, a lopta je na kraju završila na gredi.

Na kraju treba priznati da je remi prema prikazanom na terenu i realan jer su obje momčadi imale neke svoje prilike, no onog zadnjeg 'konačnog uboda' nije bilo.

Rijeka - Dinamo 0:0 - sažetak drugog poluvremena derbija na Kantridi