USTANAK PROTIV POHLEPE

U Skoplje dolaze Real i ManUtd, a Makedonci na svoj način ispravljaju sramotu!

24.07.2017 u 12:45

Bionic
Reading

Dvoboj europskog Superkupa koji će igrati Real i Manchester United 8. kolovoza najveći je nogometni događaj u povijesti Makedonije, a građani Skoplja odlučili su stati na kraj pohlepnim hotelijerima koji su digli cijene smještaja tih dana u nebo...

UEFA je počastila Makedonce domaćinstvom europskog Superkupa, a na terenu će se naći 8. kolovoza zvijezde Real Madrida i Manchester Uniteda pa možemo reći da tako atraktivnu utakmicu između pobjednika Lige prvaka i Europske lige nismo imali već jako dugo.

  • +7
Real Madrid obranio titulu prvaka Europe, Modrić, Ronaldo i društvo ušli u povijest Izvor: Reuters / Autor: John Sibley

U Makedoniji očekivano vlada nogometna euforija zbog velikog okršaja, a to su odlučili iskoristiti hotelijeri koji su digli cijenu smještaja tih dana u nebo. Cijene nekih hotela porasle su s 218 eura na 3000 eura po noćenju, što je izazvalo ogorčenje među građanima Skoplja koji su odlučil ustati protiv pohlepe i nuditi krevete besplatno navijačima koji dolaze u grad, kako bi očuvali imidž svoje zemlje koja je poznata po gostoljubivosti.

'Primio sam više od stotinu poruka ljudi koji mole za pomoć oko smještaja. Sve ćemo ih besplatno smjestiti,' izjavio je Vasko Kockovski, član udruge navijača Manchester Uniteda iz Skoplja koja je i započela ovu incijativu.

U akciji su se uključili i brojni drugi građani, uključujući i poznate pa tako glumica Sofija Kunovska putem Facebooka nudi dva kreveta za strane turiste kojih se očekuje oko 10 tisuća na dan utakmice u Skoplju.

  • +5
Europska liga, finale: ManUtd - Ajax Izvor: Reuters / Autor: Michael Dalder

Reagirala je na kraju i Vlada Makedonije koja tvrdi da razmišlja o tome da studentske domove pretvori u spavaonice za goste uz simboličku cijenu za vrijeme Superkupa.

U svakom slučaju, Makedonci su pokazali da se znaju usprotivi nepoštenju i na svoj način ispraviti sramotu...