SAD ILI NIKAD

U Wengenu velika promjena koja ide na ruku Kosteliću!

12.01.2017 u 15:52

Bionic
Reading

Organizatori utrke kombinacije Svjetskog kupa koja će biti održana ovog petka u Wengenu potvrdili su da će se prvo voziti utrka slaloma, a tek u drugoj vožnji spust, zbog vremenskih prilika na stazi. To definitivno ide na ruku Ivici Kosteliću koji u takvom scenariju ima puno veću šansu osvojiti prve ovosezonske bodove...

S obzirom na trenutnu formu, utrke kombinacije ostaju jedina šansa Ivice Kostelića za ostvarenje pristojnog rezultata, a i startni brojevi su mu relativno niski u ovoj disciplini, za razliku od ostalih utrka u kojim se približava broju 64, s kojim je u Aspenu ostvario prvu pobjedu u karijeri 2001. godine.

No, prva kombinacija vožena u Santa Caterini nije dobro ispala, jer je Ivica vrlo slabo odradio spust pa u drugoj vožnji nije bio u krugu 30 najboljih i s loše startne pozicije nije imao šanse išta popraviti u slalomu.

Kostelić se veselio nastupu u Wengenu ovog vikenda, na jednoj od svojih omiljenih stanica Svjetskog kupa na kojoj je pregršt puta pobjeđivao u prošlosti, a vijesti su ovog četvrtka za njega još bolje.

Naime, zbog vremenskih prilika organizatori su odlučili zamijeniti redoslijed disciplina i prvo će se u petak u kombinaciji voziti slalom s početkom u 10:15, a onda tek spust u 13:45, što naravno Ivici više odgovara jer ima znatno veću šansu ostati među 30 nakon prve discipline i potvrditi dobar plasman u drugoj, nego da je obrnuto.

Tako se iznenada pojavila velika prilika Kosteliću za pristojan rezultat i potencijalno osvajanje prvih bodova u sezoni, u utrci koja bi mogla biti i posljednja u njegovoj velikoj karijeri. Startat će s brojem 22 i neka mu je sa srećom...