NEMA OPROSTA

Uefa kaznila Crvenu zvezdu, a Liga prvaka još nije ni počela; odluka u potpunosti razočarala Delije

07.09.2018 u 15:32

Bionic
Reading

Crvena zvezda izborila je nastup u Ligi prvaka. Natjecanje još nije krenulo, a beogradski klub 'popio' je kaznu od Uefe zbog nedavnih grijeha u play-offu

Klubovi s prostora bivše države svake godine su na meti Disciplinske komisije Uefe. Dinamo i Hajduk naplaćali su se kazni zbog svojih navijača, a ništa drugačije nije ni u susjedstvu.

Crvena zvezda napravila je senzacionalan rezultat, prošla je Salzburg i po prvi puta izborila plasman u modernu Ligu prvaka. No nekadašnji prvak Europe (1991.) strahovao je od kazne Uefe zbog brojnih incidenata na uzvratnoj utakmici u Austriji.

Podsjećamo, navijači srpskog prvaka poslije susreta utrčali su na travnjak u velikom broju, a za vrijeme utakmice bacali su tvrde predmete na teren, koristili pirotehnička sredstva i razbijali po stadionu.

Disciplinska komisija Uefe donijela je odluku i kaznila Zvezdu sa zabranom vođenja svojih pristalica na dvije gostujuće utakmice Lige prvaka protiv PSG-a (3.10.) i Liverpoola (24.10), a 'crveno-beli' moraju platiti i 30 tisuća eura. Nemogućnost odlaska na dva atraktivna gostovanja zasigurno je pogodila Delije...

  • +5
Red Bull Salzburg - Crvena zvezda Izvor: Pixsell / Autor: EXPA/PIXSELL

Inače, beogradski klub može biti sretan s takvim raspletom, jer je postojala mogućnost supenzije stadiona 'Rajko Mitić' pa će gledatelji moći prisustvovati prvoj domaćoj utakmici u Ligi prvaka protiv Napolija (18.09), a ako će na njoj biti incidenata sljedeće kazne bit će još drastičnije.

Utrčavanje navijača Zvezde u teren Izvor: Društvene mreže