PROBLEMI

UEFA pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a!

03.04.2015 u 13:32

Bionic
Reading

UEFA je obavijestila Hrvatski nogometni savez kako je pokrenula disciplinski postupak zbog ponašanja dijela navijača na susretu Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Norveške

Delegat utakmice u svom je izvještaju pohvalio organizaciju utakmice kao odličnu te je prijavio paljenje pirotehnike (ukupno šest bačenih petardi).

Hrvatski nogometni savez također je prijavljen od strane organizacije FARE zbog rasističkog ponašanja dijela navijača.

U slučaju novčane kazne Disciplinske komisije, Hrvatski nogometni savez će sukladno Zakonu o obveznim odnosima tražiti naknadu štete s obzirom da su počinitelji identificirani.

Inače, nakon utakmice Davor Šuker je u priopćenju javno pohvalio dobru atmosferu protiv Norveške.

'... bilo je prekrasno vidjeti Maksimir napunjen do maksimalnog kapaciteta koji smo imali za ovu utakmicu, a ponosni smo što tijekom utakmice nije zabilježen niti jedan ozbiljniji incident. Hrvatska može i mora biti zemlja bez rasizma, diskriminacije i nasilja na stadionu. Nakon susreta u Italiji prekinutog zbog huliganizma, ovo je važan korak naprijed i učinit ćemo sve da nastavimo ići u tom smjeru.

Želim uputiti čestitku i zahvalu hrvatskoj policiji koja je odradila sjajan posao prije, za vrijeme i nakon utakmice te je dala maksimalnu pomoć Hrvatskom nogometnom savezu kako bi susret prošao bez sigurnosnih problema...,' dio je toga priopćenja.

No kao što se vidi ipak nije bilo sve savršeno.

Hrvatska je bila uvjerljiva