KAKVI SU TO SVE MEČEVI

UFC se definitivno vraća u svibnju, a priredba na Floridi ima možda najjači program u povijesti ove organizacije

25.04.2020 u 20:41

Bionic
Reading

Nakon što je Dana White najavio povratak UFC-a priredbama na Floridi, potvrda istog došla je i od ESPN-a. Budući da je isti indirektno bio zaslužan za otkazivanje priredbe planirane za 18. travnja, ova izjava trebala bi puno značiti fanovima koji povratak UFC-a željno iščekuju

Prije desetak dana, MMA fanovi doživjeli su veliko razočaranje nakon što je predsjednik UFC-a, Dana White, otkrio kako se priredba planirana za 18. travnja neće održati. Odluka je došla nakon preporuke s vrha Disneya, kompanije koja je vlasnik ESPN-a, mreže na kojoj se UFC priredbe emitiraju. Dana White njima nije mogao proturječiti te je sve otkazano.

Što se tiče povratka planiranog za 9. svibnja, tu se od početka govorilo kako UFC ima potpunu podršku ESPN-a, a sad je to i potvrđeno. Nakon što je White najavio tri priredbe u svibnju, a kasnije i četvrtu, stigla je poruka i od strane ESPN-a. Oni su se obratili fanovima, otkrivši im kako vraćaju UFC u njihove domove.

>> Prvak UFC-a Stipe Miočić iznenadio izborom najopakije osobe na svijetu; pored svih boraca odabrao je nju: Ne bih se borio s njom, a muškarac sam

'Sport igra važnu ulogu u životima ljudi i može donijeti trenutne bijega i mira u teškim razdobljima. Veselimo se što možemo UFC vratiti fanovima', izjavio je ESPN preko svog novinara Bretta Okamota, a prenosi Fight Site.

Ovo je samo još jedna potvrda da više nije 'sve u zraku' nego da UFC i ESPN imaju ozbiljno posložene stvari i da je sve spremno za povratak na veliku scenu i to na itekako opak način, s četiri priredbe u razmaku od samo 14 dana. Nakon toga, kako je najavio Dana White, UFC-ove priredbe trebale bi preseliti na njihov otok posebno uređen za prigodu održavanja borbi.

Inače, potvrđen je program za UFC 249 priredbu, koji je odmah dobio i kompletan raspored održavanja borbi. Jasno je kako se radi o jednom od najjačih programa u UFC povijesti jer gotovo svaka borba je vrijedna minimalno pozicije sunaslovne borbe na Fight Night priredbama u normalnim okolnostima, piše Fight Site.

Ne samo da će MMA putem UFC-a postati prvi 'mainstream' sport koji će se vratiti u puni opticaj, najveća svjetska promocija potrudila se da taj povratak bude u stilu. Jer ono što su posložili za 9. svibnja je program koji bi rijetko koji fan propustio i da nema dvomjesečnu apstinenciju od svih vrsta borilačkih priredbi u živo. 12 borbi bit će podijeljeno na sedam uvodnih i pet onih koje će se nalaziti na glavnom, PPV dijelu.

Već od ranije je poznato kako je glavna borba ona za privremenu titulu lake kategorije između Tonyja Fergusona i Justin Gaethjea, dok će se prije njih za titulu u bantamu obračunati Henry Cejudo i Dominick Cruz. Teškaški obračun Francisa Ngannoua i Jairzinha Rozenstruika nalazi se točno na sredini glavnog dijela priredbe. Tu su još borba Jeremyja Stephensa i Calvina Kattara te teškaški okršaj Grega Hardyja i Yorgana De Castra koji će glavni program otvoriti.

Uvodni program ćemo najaviti redoslijedom kako će se odvijati. Prva povratnička UFC-ova borba bit će u poluteškoj kategoriji između Sama Alveya i Ryana Spanna. Odličan okršaj dva parteraša ponudit će Charles Rosa i Bryce Mitchell u perolakoj kategoriji, da bi nakon njih u Octagon ušli Vicente Luque i Niko Price u borbi velter kategorije koja obećava vatromet.

>> Elitna borilačka promocija objavila kompliaciju sa čak 35 spektakularnih prekida; može se vidjeti zaista svega

Uriah Hall i Jacare Souza borba su vrijedna glavnog programa bilo kojeg Fight Nighta, kao i okršaj bivše prvakinje Carle Esparze protiv jedne od najpopularnijih borkinja, Michelle Waterson. Sami uvod u glavni program donijet će Aleksei Oleinik i povratnik Fabricio Werdum, dok je glavna borba uvodnog programa revanš između Donalda Cerronea i Anthonyja Pettisa.

Čak i bez borbe Amande Nunes i Felicije Spencer, koja je odgođena vjerojatno za lipanj, ovo izgleda senzacionalno. Cijeli program možemo vidjeti i na službenom plakatu ispod teksta.