SUPERSPORT HNL

Uvertira u Dinamovu utakmicu sezone, evo gdje gledati sudar Slavena i Istre

19.08.2023 u 12:12

Bionic
Reading

Danas je na rasporedu prva utakmica 5. kola Supersport HNL-a. U Koprivnici se s početkom u 18:30 sati sastaju Slaven Belupo i Istra 1961 (MAXSport 1MAXtv)

Bit će ovo sudar ekipa sa strancima u ulozi glavnih trenera. Od početka sezone momčad Slaven Belupa vodi Nizozemac Ricardo Muniz, dok će na klupi Istre debitirati Španjolac David Catala koji je stigao kao zamjena za Mislava Karoglana koji se razišao s klubom nakon teškog poraza od Rijeke 6-0.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Ova dva kluba nisu imali problema s odgodama zbog utakmica europskih klupskih natjecanja te su uredno odradila sva četiri kola. Slaven Belupo ima četiri boda (domaća pobjeda protiv Rudeša, osvojen bod u Varaždinu i uvjerljivi gostujući porazi od Osijeka i Hajduka). Istra je osvojila dva boda. U 1. kolu na gostovanju kod Lokomotive te u 4. kolu na svom terenu protiv Osijeka nakon što je gubila 2-4 (utakmica je završila 4-4). Osim poraza od Rijeke na Rujevici 6-0 tu je i domaći poraz od Dinama 3-0.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Očito je kako obje momčadi primaju puno golova, Slaven 13, a Istra 14.

'Baš kao i protiv Rudeša, ovo je još jedno naše finale. Kako za nas, tako i za Istru s obzirom na to da oni imaju dva, a mi četiri boda. Možemo reći da je to ‘utakmica za šest bodova’. Pokazali smo protiv Hajduka dva lica. U prvom poluvremenu smo bili dobri, odlično organizirani i imali dvije velike šanse preko Hlevnjaka i Ortiza. Nažalost, u drugom dijelu nismo bili pravi. Bili smo preblizu našem golu, previše u našem šesnaestercu i na kraju izgubili. Gledam čašu uvijek kao napola punu i zato čestitke mojoj momčadi na prvih 45 minuta, nedostajao je samo pogodak.'

Iako na kontu ima samo dva boda, Istra je izuzetno opasna momčad.

'Istra ima fantastičnog napadača u Ercegu. Sposobni su mijenjati sustave, a sada imaju i novog trenera. Očekujemo ih u sustavu 4-3-3, a na primjeru Livaje iz prošlog kola smo naučili da ćemo morati posebnu pažnju posvetiti Ercegu. Ne smijemo mu ostaviti previše prostora. Moramo imati obrambenu stabilnost i organiziranost. Uvijek možemo zabiti, no primamo prelako golove. U subotu neću moći računati na Markovića, Hlevnjaka, Međimorca, Camiacova, Pllanu i Božića. Žao mi je što ih neće biti. Što se tiče napadača, na kraju, svi moraju raditi razliku i zato očekujem više od njih. Imamo Ortiza, Manaja, Štrkalja i Jagušića iz naših juniora. Njihov zadatak je da budu u šesnaestercu i da zabijaju golove', rekao je uoči današnje utakmice trener Koprivničana Ricardo Muniz.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Imam jasnu viziju igre. Želim da Istra igra napadački, ali realnost je da je ekipa prošlih utakmica primila puno golova, stoga moramo poraditi na obrani. Mislim da je bitno vratiti samopouzdanje igračima, što je samo pitanje vremena. Odradili su odlično prošlu sezonu i cilj je vratiti tu atmosferu. Pred nama je teška utakmica sa Slavenom, sigurno neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe kako bi uzeli tri boda i vratili samopouzdanje ekipi na taj način', poručuje trener Istre David Catala.

Ova utakmica je svojevrsna uvertira u nogometnu večer u kojoj je poslastica uzvratni susret 3. pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama (20:45 sati). U prvom susretu Grci su na Maksimiru slavlili 1-2. Oba nogometna događaja možete gledati na kanalu MAXSport 1, MAXtv)

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore