kijev, 26. svibnja

Već sedmu godinu zaredom Hrvati su u finalu, ali ovo bi ipak moglo biti povijesno

03.05.2018 u 06:44

Bionic
Reading

Nogometaši Reala i Liverpoola odmjerit će snage u finalu Lige prvaka 26. svibnja u Kijevu, a taj bi dvoboj mogao ostati upisan zlatnim slovima u povijesti hrvatskog nogometa

Već sedam godina uzastopce hrvatski su nogometaši sudionici finala Lige prvaka.

Naravno, nije se povijest počela pisati od 2012. godine i nastupa Ivice Olića, ali od minhenskog finala te godine, Hrvati su konstanta.

  • +10
Real Madrid - Juventus (uzvrat četvrtfinala Lige prvaka) Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime, te je godine, Bayern igrao u finalu protiv Chelseaja (i izgubio), a u momčadi bavarskog kluba nastupio je i Ivica Olić. Istina sa skromnom mniutžaom. A dvoboj uz travnjak pratio je i Danijel Pranjić.

Sljedeće godine, odnosno 2013., u finalu Lige prvaka ponovno je bio Bayern, s time da je sada za Bavarce igrao Mario Mandžukić, ujedno i strijelac prvog gola na utakmici u kojoj je njegova momčad slavila 2:1.

Sljedeće godine, odnosno 2014. u finalu je nastupio u Luka Modrić, koji je s 'kraljevima' u finalu svladao Atletico i osvojio 'La Decimu' odnsno svoj prvi naslov u ovom natjecanju.

  • +8
Uzvratna utakmica polufinala LP-a: Roma - Liverpool Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U berlinskom finalu 2015. godine snage su odmjerili Barcelona i Juventus, a nastup je pogotkom, ali i naslovom, obilježio i naš Ivan Rakitić.

Milansko finale 2016. godine bilo je repriza onog iz 2014., jer ponovno su igrali Real i Atletico, ponovno je slavio 'kraljevski klub', a to je značilo i novi naslov našem Luki Modriću. S time što je tada član Reala bio i Mateo Kovačić, no on u toj utakmici nije sjedio ni na klupi.

Prošle godine, u finalu su igrali Juventus i Real, i bilo je to prvo finale u kojem su na suparničkim stranama bili Hrvati. Mandžukić, naravno u dresu Juventusa, a Modrić u dresu Reala. S time da je ovog puta Mateo Kovačić bio na klupi, a razloga za slavlje imali su upravo Modrić i Kovačić.

Ove godine dakle, imat ćemo još jedan hrvatski obračun u finalu, jer Lovren će nositi dres Liverpoola, dok će s druge strane biti u dresu Reala - Luka Modrić. Nadamo se da da će priliku dobiti i Mateo Kovačić, što bi značilo prvo finale s tri hrvatska igrača.