ČELIČNA OBRANA

Veliki uspjeh rukometaša Nexea, izborili skupinu EHF kupa

25.11.2017 u 21:56

Bionic
Reading

Nakon poraza u Esbjergu 29:26, našički su rukometaši pred svojim navijačima slavili 26:21 (11:10) protiv Ribe-Esbjerga. Nadoknadili su tako zaostatak iz prve utakmice i drugi put izborili plasman u skupine EHF kupa

Nakon izjednačenog prvog dijela, Nexe je u nastavaka ušao s dva gola i podignuo prednost na tri pogotka (13:10). Približili su se gosti nekoliko puta na dva razlike, ali brzo su to Našičani vraćali na +3 što je i bila prednost koja im je trebala u slučaju da susret završi s manje pogodaka nego onaj u Danskoj.

U 45. minuti domaćin odlazi na +5 (19:14), no nije tu stap. Samo par minuta poslije podiže prednost na šest pogodaka (21:15) čime si je stvorio odličnu poziciju za samu završnicu utakmice, piše HRT.

Nexe je u posljednjih deset minuta uspio kontrolirati utakmicu i sačuvati prednost koja im je donijela plasman u grupnu fazu EHF kupa.

Najbolji strijelac kod Nexea bio je Barišić Jaman sa šest pogodaka, četiri je dodao Marko Buvinić. Ribe-Esbjerg je sa šest pogodaka predvodio Jacob Holm.