bundesliga

[VIDEO] Asistencija Joška Gvardiola u stilu Luke Modrića; hrvatski branič odigrao sjajnu utakmicu i bio je važan kotačić u pobjedi RB Leipziga nad Borussijom

06.11.2021 u 20:51

Bionic
Reading

U derbiju 11. kola njemačke Bundeslige RB Leipzig je pred svojim navijačima s 2:1 nadigrao Borussiju Dortmund, a hrvatski reprezentativac u dresu domaće momčadi Joško Gvardiol imao je važnu ulogu u pobjedničkoj momčadi.

Gvardiol je sjajnom asistencijom u 29. minuti uposlio Francuza Christophera Nkunkua koji je zaobišao gostujućeg vratara i poslao loptu u mrežu za 1:0. Marco Reus je u 52. minuti izjednačio na 1:1. Konačnih 2:1 postavio je danski reprezentativac Yussuf Poulsen u 68. minuti na asistenciju Nkunkua.

Gvadriolovu asistenciju pogledajte OVDJE.

Gvardiol je odigrao cijelu utakmicu za pobjednike, dok je Marin Pongračić bio u početnom sastavu Borussije, ali ga je na poluvremenu trener Marco Rose zamijenio. RB Leipzig je sa 18 bodova skočio s osmog na peto mjesto.

Domaćom pobjedom 2:1 protiv Freiburga, nogometaši Bayerna zadržali su prvo mjesto na ljestvici njemačke Bundeslige, dok je iznenađujući poraz u 11. kolu na svom terenu doživio Stuttgart od Arminie Bielefeld, kojoj je to prva pobjeda u novoj sezoni.

Leon Goretzka je bio strijelac vodećeg pogotka za Bayern u 30. minuti, a u 75. minuti je prednost Bavaraca udvostričio Robert Lewandowski. Freiburg je samo uspio smanjiti zaostatak pogotkom Harbera u drugoj minuti sučevog dodatka.

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić ostao je na klupi za pričuve Bayerna.

Bavarci su došli do devete pobjede i sa 28 bodova će reprezentativnu stanku dočekati na vrhu ljestvice. Drugoplasirana Borussia Dortmund ima 24 boda, a treći je Freiburg sa 22.

Neugodno iznenađenje doživio je Stuttgart na svom stadionu, gdje je Arminia Bielefeld slavila s minimalnih 1:0, što je predzadnjoj momčadi Bundeslige prva pobjeda. Za nju je zaslužan Japanac Masaya Okugawa koji je mrežu zatresao u 19. minuti. 

Hrvatski reprezentativac Borna Sosa je odigrao cijelu utakmicu za Stuttgart, ali nijedan od njegovih brojnih ubačaji suigrači nisu uspjeli proslijediti u mrežu.

Razočaranje je u 11. kolu doživio i Hoffenheim na gostovanju kod Bochuma. Domaći su slavili s 2:0, a strijelci su bili Soma Novothny u 66. minuti i Miloš Pantović u sedmoj minuti sučevog dodatka. Bochum je u 75. minuti imao i kazneni udarac, ali je vratar Manuel Riemann loptu poslao preko gola. 

Andrej Kramarić je bio u udarnoj jedanaestorici Hoffenheima i odigrao je cijelu utakmicu. U 16. minuti je s ruba kaznenog prostora loptu poslao malo iznad grede, a u 75. minuti je zaradio žuti karton.

Tri boda je minimalnom domaćom pobjedom zaradio i Wolfsburg, koji je na svom travnjaku s 1:0 svladao Augsburg. U 14. minuti mrežu je pogodio Lukas Nmecha. Wolfsburg je tom pobjedom došao do 19 bodova, čime se privremeno probio na četvrto mjesto.