ovako se slavi

[VIDEO/FOTO] Dok su hrvatske rukometašice u busu imale još jednu feštu, srpske su tugovale jer nakon ovog poraza za njih je prvenstvo ipak - gotovo

08.12.2020 u 22:23

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice su u napetoj završnici svladale reprezentaciju Srbije sa 25:24 (14:14) te s tri pobjede osvojile prvo mjesto u skupini C prvog kruga natjecanja na Europskom prvenstvu u Danskoj pa će u drugom krugu krenuti s maksimalna četiri boda.

Naravno, nakon teško izborene pobjede, ali koja je hrvatskim rukometašicama donijela veliko zadovoljstvo, jasno je bilo da će i 'veselica' u budu do hotela biti prava.

'Još jedna utakmica koja je iziskivala srce. Srbija je jedna jaka ekipa, sve igračice igraju u velikim klubovima, a nama je ovo treća jaka utakmica u nizu. Logično je da je bilo grešaka, normalno da odlučuje i taj kondicijski dio. Uspjeli smo zaustaviti njihove glavne igračice, odigrali odličnu 3-2-1 zonu. Uspjeli smo zaustaviti zadnji napad s čovjekom manje i što drugo reći nego skidam kapu curama', kazao je izbornik Nenad Šoštarić.

'Osjećamo se predobro, fenomenalno, presretne smo, pomalo iscrpljenje i psihički i fizički. Napravile smo ogroman posao u prvoj fazi, sad ćemo se odmoriti tri dana, smiriti. Znamo što nas čeka u drugoj fazi, dat ćemo sve od sebe, pripremit ćemo se i nadamo se što boljem plasmanu', rekla je Ćamila Mičijević.

'Pobijedili smo, ljudi. Nismo ni svjesne što smo napravile, ne znamo što se dešava. Dale smo sve od sebe, ginule smo do zadnjeg trenutka... Apsolutna ludnica, hvala svim curama, jer dale smo svoj maksimum. Sada imamo tri dana za odmor da se oporavimo, i da dođemo k sebi', rekla je nakon utakmice Ana Debelić.

  • +13
EP u rukometu za ženske: Hrvatska - Srbija Izvor: EPA / Autor: CLAUS FISKER

'Mi smo presretne što smo danas pobijedile, stvarno smo dale sve od sebe i potrošile smo se u svakom pogledu. Ali ponosna sam na svoje cure, i samo tako moramo nastaviti', rekla je Valentina Blažević.

A dok su naše rukometašice u busu 'feštale', njihove posljednje supranice, rukometašice Srbije s nestrpljenjem su čekale kako će završiti ogled Nizozemske i Mađarske.

Na njiovu žalost, završio je pobjedom Nizozemki, 28:24, što je aktualnim svjetskim prvakinjama bilo dovoljno da na 'mala vrata' prođu u sljedeću rundu natjecanja, odnosno da Srbiju pošalju kući.

Raspored drugog kruga:

  • 12. prosinca: Hrvatska - Norveška
  • 14. prosinca: Hrvatska - Rumunjska
  • 15. prosinca: Hrvatska - Njemačka
Europsko prvenstvo
Skupina A
Crna GoraSlovenija26:25
DanskaFrancuska20:23
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Francuska33006
2.Danska32014
3.Crna Gora31022
4.Slovenija30030
Sljedeće utakmice
Skupina C
SrbijaHrvatska24:25
NizozemskaMađarska28:24
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Hrvatska33006
2.Mađarska31022
3.Nizozemska31022
4.Srbija31022
Sljedeće utakmice