ovo joj nije trebalo

Viralna breakdancerica se oglasila nakon najveće blamaže Igara u Parizu!

15.08.2024 u 17:16

Bionic
Reading

Viralna australska breakdancerica Rachel 'Raygun' Gunn objasnila je zašto je dobila nula bodova na Olimpijskim igrama u videu postavljenom na Instagram

Australska breakdancerica 'Raygun', pravim imenom Rachael Gunn, progovorila je o svom iskustvu na Olimpijskim igrama, gdje je dobila nula bodova jer je prvi put progovorila nakon nastupa. Raygun, koja je sudjelovala u debitantskom nastupu breakdancea na Olimpijadi, postala je viralna zbog svoje neobične izvedbe koja je u tri runde osvojila nula bodova.

Na društvenim mrežama, mnogi su ismijavali australsku izvođačicu, unatoč peticiji koju je potpisalo više od 54.000 ljudi, zahtijevajući ispriku od Raygun i nacionalne olimpijske šefice Anne Meares. Ipak, Australski olimpijski odbor (AOC) stao je u obranu 36-godišnje Raygun, koja je također sveučilišna predavačica na Sveučilištu Macquarie u Sydneyu.

Raygun se po prvi put nakon Olimpijskih igara oglasila na Instagramu.

U videu je izrazila zahvalnost svima koji su je podržavali tijekom i nakon Olimpijskih igara, istaknuvši da nije očekivala da će 'radost koju je donijela' ljudima također rezultirati nemilosrdnim zlostavljanjem na internetu.

Izjavila je: 'Zaista cijenim pozitivnost i sretna sam što sam uspjela unijeti malo radosti u vaše živote. To mi je bio cilj. Nisam znala da će to također otvoriti vrata tolikoj količini mržnje, koja je iskreno bila prilično razorna.'

'Otputovala sam tamo s namjerom da se zabavim, ali sam također shvatila natjecanje vrlo ozbiljno. Naporno sam radila pripremajući se za Olimpijske igre i dala sam sve od sebe. Počašćena sam što sam bila dio australskog olimpijskog tima i što sam imala priliku debitirati na Olimpijskim igrama. Postignuća drugih sportaša su zaista fenomenalna.'

Međutim, također je uzvratila kritičarima, razjasnivši nešto o svom sportu, napominjući da je svaki od svoja tri dvoboja izgubila rezultatom 18-0.

'Ako želite vidjeti kako su me suci ocijenili u usporedbi s mojim protivnicama, zapravo možete vidjeti usporedne postotke kroz pet kriterija na Olympics.com - svi rezultati su tamo.'

Način na koji se boduje breakdancing na Olimpijskim igrama zapravo je malo kompliciraniji od dodjele bodova

Suci ocjenjuju natjecatelje prema pet kriterija: tehnika, vokabular, originalnost, izvedba i muzikalnost. Umjesto da dodjeljuju bodove, oni daju 'brojku u postotku koja pokazuje snagu njihovog glasa u korist' svakog sportaša, navodi se na web stranici Olimpijskih igara.

Neki su suci doista ocijenili Raygun višom u originalnosti i vokabularu od njezinih konkurentica Logistx (SAD), Nicka (Litva) i Syssy (Francuska).

Ali u konačnici, svaki sudac je bio na strani Raygunine konkurentice u svakoj utrci ukupno u obje runde, zbog čega je objavljeno da je osvojila nula bodova.

U svojoj izjavi na Instagramu, Raygun se također osvrnula na mržnju usmjerenu drugdje u videu:

'Stvarno bih zamolila novinare da prestanu uznemiravati moju obitelj, moje prijatelje, australsku breaking zajednicu i širu zajednicu uličnog plesa.

'Svi su prošli kroz mnogo toga zbog ovoga, pa vas molim da poštujete njihovu privatnost.'