hrabro na everton

Iako vrijede 13 puta više, 'hajdukovci' se Engleza ne boje!

04.08.2017 u 17:53

Bionic
Reading

Nakon pobjede 2:0 nad Brondyjem, nogometaši Hajduka stigli su do play-offa Europske lige, a ždrijeb im je u petak za suaprnika dodijelio snažni Everton, englesku momčad koja je prema tržišnoj vrijednosti igrača čak 13 puta skupnja od Hajdukove

Veliku momčad iz Liverpoola vodi Ronald Koeman, a iako je prodala Romela Lukakua, i dalje je sastavljena od velikih imena. Možda nama najpoznatije svakao je povratnika Waynea Rooneya, a premaTransfermarktu vrijedi 295 milijuna eura. Vrijednos splitske momčadi je 22,9 milijuna eura, dakle, Englezi su čak 13 puta skuplji.

  • +20
Hajduk - Brondby, 3. pretkolo Europske lige Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos / CROPIX

Međutim, Carrillovi igrači pokazali su da se znaju boriti pa su takav stav najavili ia utakmice protiv Engleza. Prvo na Goodisonu 17. kolovoza.

'Protiv Evertona nas čeka spektakl. Zašto ih ne bismo iznenadili? Nismo imali sreće sa ždrijebom, ali možemo proći, zašto ne, od ožujka smo bez poraza i ne bojimo se nikog', naglasio je Ante Erceg, dvostruki strijelac u utakmici protiv Danaca u četvrtak.

Oglasio je i vratar Dante Stipica.

'Sinoćnja utakmica je poput blagoslova. Pun stadion nas je nosio. Neutralizirali smo dansku igru pravim planom. Jasno vam je tko nam je sljedeća prepreka, ali trener nas je uvjerio da možemo odraditi sve njegove ideje. Možda Everton ne gaji neke velike ambicije u Europskoj ligi'.

I baš s tom mišlju 'bili' bi trebali jurnuti na Engleze, jer zna se da im ovo natjecanje  nužno zlo - u odnosnu na Premiership i ne bi bilo iznenađenje da ove dvije utakmice shvate olako. A onda je tu i prilika Hajduka.