NAVIJAČI PRESRETNI

Za pamćenje: Arsenal je ovaj trenutak čekao – godinama!

10.12.2014 u 17:00

Bionic
Reading

Aaron Ramsey zabio je spektakularan pogodak u pobijedi 4:1 Arsenala protiv Galatasarayja, dalekometnim udarcem kakvih londonski klub definitivno premalo upućuje. Je li to recept za povratak na vrh Primershipa?

NISSAN VAS NAGRAĐUJE

Izaberite #GENIUS gol tjedna i osvojite nagrade. Nissan je za vas pripremio bogate nagrade: lopte Adidas, nogometne dresove Adidas i druge bogate nagrade. Registrirajte se OVDJE.

Otkad je Arsene Wenger na čelu kluba, Arsenal je poznat kao momčad koja previše komplicira u završnici svojih napada i pokušava se ušetati s loptom u mrežu. Iako ima nešto atraktivno u takvom stilu igre, navijače 'topnika' posljednjih godina to je počelo iritirati, posebno u trenucima dok ekipa gubi, a igrači pretjeruju s kombinacijama.

Ove sezone rezultati Arsenala nisu briljantni, ali barem je prestalo 'ušetavanje u gol', kupovinom Alexisa Sancheza koji puca iz svih pozicija. No pravi atraktivni dalekometni pogodak londonski navijači čekali su godinama i konačno dočekali u utorak na gostovanju kod Galatasarayja, kada je Aaron Ramsey fantastično pogodio u rašlje, zabivši jedan od najljepših pogodaka otkad je Lige prvaka.

'Došla je na rub kaznenog prostora i pomislio sam, zašto ne?', objasnio je Ramsey nakon susreta. Zvuči potpuno normalno, no ta misao nije mnogima iz Arsenala padala na pamet na tom dijelu terena u posljednjih deset godina.

U svakom slučaju, krasna pobjeda Topnika začinjena još boljim pogotkom, a vidjeli smo i nešto novo. Možda je sada Wenger konačno dobio recept kako vratiti klub na puteve stare slave…