ABA LIGA

Zadar uništavao Zvezdu pa izgubio, Dubai pregazio Cibonu

26.10.2024 u 23:01

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra u susretu su 6. kola regionalne ABA lige izgubili na svom terenu od Crvene zvezde sa 77:84.

Marko Ramljak s 19 koševa i 11 skokova te Amar Gegić s 18 ubačaja predvodili su Zadar, dok su Ognjen Dobrić i Codi Miller-McIntyre ubacili po 16 za Crvenu zvezdu.

Zadar je sjajno otvorio utakmicu, pogodio šest od prvih sedam trica te krajem prve četvrtine vodio s 30:11. No, već u drugoj četvrtini gosti su se uspjeli rezultatski vratiti u ravnotežu da bi serijom 8-0 na startu drugog poluvremena preuzeli vodstvo. Sve do minutu i pol prije kraja dvoboja Zadar je bio na zaostatku od samo pet poena, ali nakon skoka u napadu Teodosić je pronašao samog Dobrića pod obručem za bijeg na nedostižnih 74-81. Zadar je ovim porazom pao na omjer pobjeda i poraza 1-5, dok je Crvena zvezda na 4-2.

Košarkaši Cibone u svojoj dvorani izgubili su od Dubaija sa 74:102. Domagoj Vuković je sa 16 koševa bio najefikasniji u sastavu Cibone, dok je Davis Bertans sa 17 ubačaja predvodio Dubai.

Od samog početka utakmice bilo je jasno kako je današnja Cibona nedorasli suparnik vrlo jakom sastavu Dubaija koji je već u prvoj četvrtini napravio 18 poena prednosti, a u drugoj je razlika već iznosila i 25. Drugo je poluvrijeme stoga proteklo u revijalnom tonu. Cibona je ovim porazom pala na omjer pobjeda i poraza 1-5, dok je Dubai na 5-1.

Standings provided by Sofascore