potres nakon Malte

Zlatko Dalić se obrušio na igrače i najavio velike promjene u reprezentaciji; izbornik otkrio ključan problem 'Vatrenih' i odlučio se povući iz javnosti neko vrijeme

31.03.2021 u 08:32

Bionic
Reading

Izbornik Zlatko Dalić nije bio zadovoljan igrom protiv Malte, a istaknuo je i kako Hrvatska nije ekipa i da neće biti dobro dok to ne postanu

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić je odmah nakon utakmice s Maltom poslao ohrabrujuće poruke. Rekao je kako vjeruje da kao prvi u skupini idemo na Svjetsko prvenstvo i priznao da mu je laknulo što su 'Vatreni' prvi nakon tri kola i lošeg starta i poraza protiv Slovenije.

Iako je nakon utakmice Dalić slao ohrabrujuće poruke i djelovao zadovoljno zbog sretnog raspleta, na konferenciji za medije koja je uslijedila nešto kasnije je napravio zaokret i bio znatno oštriji. Ponovio je da se Hrvatska mučila i da je za pobjedu protiv Malte morao uvesti Modrića i Perišića.

'Mučili smo se ovih 10 dana. Nije nam išlo kako bismo htjeli. Izvukli smo se iz toga i idemo dalje. Bilo je teško dati prvi gol. Pokušali smo sa svježim igračima, odmornima, da oni igraju, a u drugom dijelu kad protivnik padne fizički da uđu drugi. To se tako obistinilo i dobili smo. U drugoj minuti smo stvorili zicer, i opet kao i u Sloveniji nismo zabili. Prije nam je sve išlo, sada nam ne ide', komentirao je Dalić koji je priznao da nije htio uvoditi Perišića i Modrića, ali je jednostavno morao.

Izbornik je komentirao i situaciju u kojoj je Juranović igrao rukom u našem šesnaestercu. Maltežani su tražili kazneni udarac, ali sudac je samo odmahnuo rukom.

'Nisam vidio ruku. Pitao sam suca je li bilo zaleđe, kazao je li-la. Što ga ne sudi ako je bilo li-la', imao je zamjerke na suca i Dalić.

Novinare je zanimalo jesu li mu ovo najteži dani otkako vodi reprezentaciju.

'Po čemu? Ne čitam što se piše i ne pratim što se govori. Družim se s dečkima, ali mi je teško kad ne igramo dobro. Ne ide nas, ali ići će nas. Na sastanku u ponedjeljak smo rekli sve što je trebalo. Kiksat će svi. Slovenci su dali protiv nas 150 posto, nakon toga su obje izgubili. To je normalno jer mi smo meta svima', rekao je Dalić.

Izbornik se nakon toga obrušio na svoje igrače, posebno one koji su počeli od prve minute.

'Očekivao sam puno više. To je ipak Malta, ne smiju biti u strahu. Oni su Hrvatska reprezentacija, a osim Kovačića nitko nije radio višak jedan na jedan. Tko će raditi to, ako ne oni koji su na terenu, imali su prostora… To je opaska koja vrijedi za sve koji su igrali u prvom dijelu u igri prema naprijed. Iako, da je Vlašić dao gol u drugoj minuti bilo bi drugačije, dečki bi se opustili', rekao je Dalić pa dodao:

'Bit ćemo pred Euro desetak dana skupa. Rekao sam dečkima da nismo ekipa. Nismo još ekipa. Prije Svjetskog prvenstva postali smo ekipa, sada to ponovno nismo. Opet je po onome kao što sam tada istaknuo: govorimo sve za Hrvatsku, a gledamo svoju promociju. Tako nećemo moći dalje. Mladi igrači su talentirani i moćni, ali moraju biti dio ekipe. Ako ja dođem na pripreme s respektom prema Luki, Perišiću, Lovrenu, Vidi… onda je jasno da moraju i oni', iznio je Dalić probleme iz svlačionice.

Dalić je najavio i kako će reprezentaciji priključiti i nekoliko mladih reprezentativaca koji bi trebali donijeti svježu krv i popraviti stanje u svlačionici, pa poslao poruku i javnosti.

'Do 25. svibnja neću davati intervjue, hvala na podršci i vidmo se na pripremama za Svjetsko prvenstvo', zaključio je Dalić.