psk_2

RIJEČ IZBORNIKA

Zlatko Dalić nije baš oduševljen, a otkrio je što misli o Perišićevom nastupu

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije može itekako biti zadovoljan viđenim u prvoj pripremnoj utakmici, protiv Sjeverne Makedonije. Osim čiste pobjede, puno više ga veseli izdanje igrača kojih se 'čekalo'

Nakon pobjede 3:0 nad Sjevernom Makedonijom u prvoj provjernoj utakmici pred Euro, izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić mogao je biti zadovoljan.

'Čestitam dečkima. Napravili smo ono što smo htjeli, nitko se nije ozlijedio, to je jako važno. Lijep ambijent na Rujevici. Dobra je bila utakmica, ali nije to ono što mi trebamo i što mi želimo. Imamo još vremena. Mogu biti zadovoljan da je sve prošlo najbolje. Može i bolje i gore od ovoga. U fazi obrana smo bili predaleko od igrača, ali imat ćemo još treninga. Sve u svemu super, slijedi nam daljnji rad, utakmica s Portugalom .

Imate li u glavi prvih 11 za prvu utakmicu na Euru?

'Nemamo sve u glavi, veći dio svega toga da. Utakmica danas i ona protiv Portugala će nam poslužiti da neke stvari posložimo. Velikih dilema nema. Svaki trening je dobar, nadam se da ćemo nakon Portugala imati potpuno jasnu sliku kako ćemo igrati protiv Španjolaca, nakon Portugala ćemo konkretizirati imena i sastav'.

Kako ste vidjeli nastup Pjace i Pašalića?

'Drago mi je da je Pjaca sudjelovao kod gola, a Pašalić zabio, ali moraju puno puno bolje. Njihov potencijal je velik. Pjaca je napravio proboj koji očekujem od njega, zato su oni tu'.

Majer?

'Majer je bio sjajan, rastrčan, puno dobrih paseva i loptu. Počeo je na desnom krilu pa smo ga prebacili u sredinu. Zamijenili smo njega i Baturinu. Htjeli smo vidjeti kako se Baturina snalazi desno, kada ima defenzivne zadaće koje nema u Dinamu'.

Kakav je prema Vašem mišljenju bio Ivan Perišić?

'Jako dobar. Čak više nego što smo očekivali. Prva utakmica s nama nakon ozljede. Pokazao je da na njega možemo računati na Euru. Mi ga čekamo još boljeg. Ivan to može i svaki dan pokazuje napredak'.

Kakva je budućnost Baturine u reprezentaciji?

'Baturina je kroz Dinamo pokazao da može biti glavni igrač i nositelj igre. Htio sam njega i Kovačića kao zadnje vezne da igra u oba smjera. Najbolja pozicija mu je možda iza napadača, ali ima budućnost i kao povučeniji veznjak. On i Sučić su igrači koji će idućih desetak godina nositi hrvatsku reprezentaciju kada se neki igrači povuku. Mislim da su njih dvojica nasljednici ove zlatne generacije'.

Zadnja linija?

'Ciljano smo odmorili Gvardiola, Stanišića i Šutala. U Portugalu ćemo imati drugi stoperski par. Vida je bio jako dobar danas, kod Erlića se vidi da neko vrijeme nije igrao, ali imamo vrhunske stopere i imat ćemo slatke brige'.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal