psk_2

ISKUPLJENJE

Zovu ga 'Starboy'; Saka je sinoć sam samcat odvukao Englesku u polufinale Eura

  • Lu.K
  • Zadnja izmjena 07.07.2024 07:35
  • Objavljeno 07.07.2024 u 06:00
Bionic
Reading

Arsenalov krilni napadač zabio je jedan od najljepših pogodaka turnira i tako vratio Englesku u utakmicu protiv Švicarske, a onda je i preuzeo odgovornost u raspucavanju. Proglašen je igračem utakmice

Engleska je sinoć nakon boljeg izvođenja penala pobijedila Švicarsku i izborila polufinale Europskog prvenstva u Njemačkoj. Tamo je čeka Nizozemska, koja je u večernjem terminu nakon preokreta pobijedila Tursku s 2:1.

Engleska je još jednom izborila prolaz nakon što je gubila; Slovačka je imala 1:0, baš kao i Švicarska, u osmini finala heroji su bili Jude Bellingham i Harry Kane, jučer Bukayo Saka. Arsenalov wunderkind zabio je i donio Engleskoj produžetke, a onda je bio i hladnokrvan u raspucavanju.

  • +31
Engleska - Švicarska, Euro (6.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: Georgi Licovski

Prije tri godine bio je tragičar nakon što je u finalu Eura na Wembleyju promašio penal u raspucavanju, sada je dovršio svoje iskupljenje. Dobio je nagradu za igrača utakmice, a sada je došao i do brojke od četiri pogodaka na velikim turnirima. Sada ima više od velikog Davida Beckhama.

'Svi znamo kako je završilo posljednji put kada smo izvodili jedanaesterce na Europskom prvenstvu. Tada smo izgubili finale protiv Italije. Ali, ostali smo ovaj put itekako mirni i hladni. Imamo misiju. Sve ćemo analizirati, želimo biti još bolji, ali želimo ispisati povijest na ovom turniru', rekao je nakon utakmice.

Cup tree provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal