TRAŽI SE MJESTO U LP-A

Zvezdini navijači imaju jako dobar razlog navijati za Hajduk

09.10.2024 u 10:20

Bionic
Reading

Iako je u novom izdanju nogometne Liga prvaka odigrano tek dva kola, a zapravo su i sezone u nacionalnim prvenstvima tek u početnoj fazi, već se polako kalkulira s bodovima koji će otvoriti i vrata Lige prvaka u sljedećoj sezoni

Novi format Lige prvaka donosi jednu vizu za elitno natjecanje na osnovu najvišeg UEFA koeficijenta, s tim da je uvjet da klub bude prvak svoje zemlje.

Zagrebački Dinamo, aktualni hrvatski prvak, zasad je na drugom mjestu, dok je Crvena zvezda na toj listi šesti izazivač, ali gledajući trenutni poredak u svim ligama, beogradski klub ima izravan ulazak u Ligu prvaka za sezonu 2025/2026.

Čak pet klubova je ispred crveno-bijelih, ali ni jedan nije vodeći u svom prvenstvu – Rangers, Dinamo, Šahtar, Salzburg i Olympiacos.

Naravno, puno je još do kraja prvenstava, no nekako je dojam da će Zvezdi biti najteže se probiti pokraj Dinama, koji godinama 'hara' HNL-om. U zadnjih 19 prvenstava, 18 naslova je osvojio Dinamo. tek se jednom Rijeka 'uspjela' ogrebati.

I zato se sada u Srbiji mnogi nadaju da će za Hajduk ovo bi 'ta' sezona. Imaju Bili dva boda prednosti, ali i odličnu atmosferu, uz sjajne Rakitića, Livaju i 'dicu', a o čemu nam je govorio i Zoran Vulić.

Istina, Zvezdi ni s Olympiacosom neće biti 'lagano', iako je u grčkoj ipak jača konkurencija, jer tamo se četiri kluba bore za naslov prvaka.