I TO SMO DOČEKALI

Chrome će napokon dobiti nešto što drugi web preglednici već imaju

23.09.2019 u 10:39

Bionic
Reading

Popularni web pregled bit će opremljen poboljšanim pretpregledom kartica, što bi moglo olakšati život svima koji vole imati ih puno otvorenih odjednom

Kako bi upravljali karticama u Googleovom web pregledniku Chrome trenutno morate zastati s kursorom računalnog miša iznad svake od njih i pričekati kako bi se pojavio opis ili prepoznati ju po sličici (favikonu).

Imate li puno otvorenih kartica, oba pristupa mogu postati problem. U Googleu to namjeravaju riješiti novim pretpregledom koji će omogućiti brži pristup željenim karticama. Isprva će to biti ograničeno samo na pretpregled naslova web stranica, ali uskoro bismo trebali dobiti podršku za puni thumbnail prikaz kartice.

MOGLO BI ZATREBATI

Ovi alati pomoći će vam riješiti probleme u Gmailu

Pogledaj galeriju

Drugi web preglednici, poput Microsoftovog Edgea i Appleovog Safarija, već godinama nude bolja rješenja od sadašnjeg u Chromeu.

Uz promjenu prikaza kartica u Googleu namjeravaju promijeniti Chromeovu traku s adresom kako bi se rezultati prikazivali brže. Tako ćemo dobiti instant odgovore na upite o vremenu, prijevodima, sportskim događanjima...

Također, u pripremi je više boja za prilagodbu tema u Chromeu. Novi alat omogućit će vam promjenu boje cijelog preglednika i nove stranice s karticama, a da pritom ne morate instalirati teme iz trgovine Chrome.

Zasad nije jasno kad će promjene postati dostupne. Iz Googlea su tek poručili kako će stići 'kasnije tijekom jeseni', piše Verge.