SAMO LEGALNO

Hrvatska videoigra Talos Principle uzvraća udarac piratima

03.01.2015 u 08:38

Bionic
Reading

Čini se da Croteam ima svoju 'mudru' metodu borbe protiv sveprisutnijih pirata

Hrvatska višestruko hvaljena igra iz prvog lica The Talos Principle svojim je autorima iz Croteama donjela veliku količinu hvale i slave. Međutim, s pažnjom u gejmingu obično dolaze i pirati, a način na koji se ova igra bori protiv njih, suptilan je i poprilično genijalan.

Kao i kod nekih drugih naslova, The Talos Principle nije samo zaštićen online distribucijom putem Steama, već u sebi sadrži i zamke koje igračima priječe napredak u samoj igri.

Mnogi igrači su, naime, prigovarali na manjak titlova i glasova te neobične bugove, poput liftova koji odjednom prestaju raditi. Kako stvari stoje, sve ovo je Croteamovo djelo. Igra u sebi sadrži skriveni sustav koji vlasnicima piratske verzije igre vrlo elegantno zagorčava život.

The Talos Principle release trailer


Ovo nije prvi slučaj da autori igara koriste antipiratsku zaštitu koja 'uništava' igru. Slična metoda korištena je u i Far Cryu 4 koji 'gasi' elemente igre ako ustanovi da je piratiziran ili još jednoj Croteamovoj igri Serious Sam 3 - gdje divovski neuništivi crveni škorpion doslovce uništi sve nade igračeva napretka.

Evo što je Talos Principleov distributer Devolver Digital rekao o ovog zanimljivoj anti-piratskoj metodi.