MICROSOFT SHOWCASE

Hrvatski šestaši učili stvarati igre i videouratke na satu prirode

16.03.2016 u 09:23

  • +9

Interaktivne radionice u Microsoft Showcase OŠ „Mladost“ Osijek

Izvor: Promo fotografije / Autor: Microsoft

Bionic
Reading

Kako bi učenike upoznala s korištenjem suvremenih informacijsko-komunikacijskih tehnologija u nastavi, Microsoft Showcase škola OŠ 'Mladost' u Osijeku organizirala je radni posjet učenika OŠ 'Mijat Stojanović' iz Babine Grede

Susret je održan u suradnji s kompanijom Microsoft Hrvatska i Zakladom Slagalica, a ukupno 60 učenika šestih razreda iz Osijeka i Babine Grede imali su priliku sudjelovati na radionicama. One su održane na satovima prirode i informatike, a učenici su se tu upoznali s korištenjem novih tehnologija, baš kao i procesom izrade videoigara na interaktivan način - i bez korištenja računala.

Time se kod djece potiče kreativno i logičko razmišljanje, stoji u priopćenju. Na istraživačkoj nastavi prirode učenici su tako izvođenjem pokusa istraživali utjecaj vode na živa bića. Snimanjem pokusa te bilježenjem zapažanja i zaključaka stvorili su potrebne materijale za izradu zanimljivih videouradaka pomoću web-alata Animoto.

Istovremeno se učenike upoznalo s pojmovima kreativnosti, autorskog rada i oznake copyright ©.


'Osnovna škola 'Mijat Stojanović' njeguje tradiciju školstva u Babinoj Gredi dugu 240 godina, a od vremena kada su učenici pisali kredom na drvenim pločama, škola se razvila u modernu ustanovu u kojoj se koriste suvremene nastavne metode i tehnologije. Zahvaljujući radionicama poput ove u Osijeku te sudjelovanjem u projektu E-škole: razvoj sustava digitalne zrelosti škola, na koji smo posebno ponosni, vjerujem da će naša škola nastaviti biti odgojni činitelj i uspješno pripremati generacije za životne izazove koji dolaze. Vrlo smo zahvalni OŠ Mladost i Zakladi Slagalica što su današnjim radionicama našim učenicima pružili priliku da steknu dodatna znanja i vještine', izjavila je Đurđica Babić, ravnateljica OŠ 'Mijat Stojanović'.

Vrijedi spomenuti kako je OŠ 'Mladost' u školskoj godini 2014./2015. postala Microsoft Showcase škola, zahvaljujući projektu Sigurnost djece na internetu, ali i aktivnom korištenju tehnologija IKT u nastavi.

Microsoft Showcase škole omogućavaju učiteljima priliku za osobno usavršavanje, obogaćivanje i osuvremenjivanje nastave što je motivirajuće i za učenike. Škola sadrži tri informatičke učionice od kojih je velika opremljena s tridesetak računala, mala s petnaestak računala, a tu je i mobilna učionica s 24 tableta i interaktivnom pločom, koja se nalazi u učionici biologije/kemije. Više o Showcase školama moguće je saznati na ovoj poveznici