VELIK USPJEH

Serijal The Witcher prodan u 20 milijuna primjeraka!

14.03.2016 u 08:30

Bionic
Reading

CD Projekt je, kao što i slovi u naslovu, postigao zavidnu prodaju, što je izdavača i proizvođača igara ponukalo da počne rad na novom projektu za 2016. godinu

CD Projekt RED je developer pod kapom izdavača CD Projekt je u najnovijem izvješću predstavio planove za ovu godinu, te ponosno potvrdio kako treći Witcher predstavlja najuspješniji firmin projekt do danas.

Naime, prošlog kolovoza CD Projekt je potvrdio šest milijuna prodanih kopija The Witchera 3, posljednje igre u serijalu. Od tih šest milijuna kopija četiri su kupljene unutar prva dva tjedna igrinog prisustva na tržištu. Podsjetimo, treći Witcher izašao je u svibnju. Witcheru 2 je trebalo skoro tri mjeseca da dostigne jedan milijun prodanih kopija tamo već davne 2011. godine.


Najnovija ekspanzija za trojku pod imenom Blood and Wine trebala bi izaći u drugoj polovici 2016. Također je u planu novi format videoigre koji studio, citiramo, 'još nije istražio'.

O ovom kompletno novom projektu još ne znamo ništa osim da nije riječ o Cyberpunku 2077, SF RPG-u na kojem firma radi punom parom. Što se Cyberpunka tiče, CD Projekt je siguran da igru nećemo vidjeti prije 2017. godine.

CD Projekt je u dokumentu napravio listu planova sve do 2021. na kojoj se nalazi i skroz nova RPG igra, kao i potencijalno širenje firme kako bi 'pokrili nove segmente tržišta'.