BLISKA BUDUĆNOST

Virtualna stvarnost zamijenit će smartfone

08.11.2015 u 10:35

Bionic
Reading

Osnivač Oculusa Palmer Luckey uvjeren je kako će virtualna stvarnost s vremenom postati sveprisutnija nego što su to pametni telefoni danas. Prognozira kako ćemo za 15 godina imat ćemo više VR uređaja nego smartfona

U svijetlu budućnost virtualne stvarnosti ne vjeruje samo Luckey već i Mark Zuckerberg - Facebook je potrošio dvije milijarde dolara kako bi preuzeo Oculus.

Luckey ne poriče kako će pametni telefoni još dugo dominirati tržištem, a ne smatra ni kako će biti lak zadatak skinuti ih s prve pozicije. Iduće godine, prognoziraju analitičari, oko 2,16 milijardi ljudi na svijetu trebalo bi koristiti mobitele, 46,4 posto njih pametne telefone.

Ipak, rekao je kako će biti vrlo iznenađen ako ćemo za 15 godina i dalje nositi ciglice u džepu te ih vaditi kako bi ih koristili.

U budućnosti će se proširena i virtualna stvarnost sve više približavati i preklapati, dodaje. Ukoliko dođe do razvoja hardvera kojeg ćemo moći nositi stalno ili barem sa sobom tako da nas ne opterećuje, nema razloga vjerovati kako takvi uređaji ne mogu nadomjestiti sve što danas radimo sa smartfonima.

Više:Ubergizmo