SLOMLJENO SRCE

X testira značajku koja bi mogla prilično promijeniti način ocjenjivanja objava

12.07.2024 u 11:36

Bionic
Reading

Novija otkrića pokazuju kako bi značajka negativnog glasanja mogla zapravo nalikovati dugmetu 'ne sviđa mi se' umjesto sličice u stilu Reddita

U aplikaciji X nastavljaju razvijati značajku negativnog glasanja, koja će biti korištena za poboljšanje rangiranja odgovora.

Iako tvrtka još nije službeno objavila svoje planove, novija otkrića pokazuju kako bi značajka negativnog glasanja mogla zapravo nalikovati dugmetu 'ne sviđa mi se' umjesto sličice u stilu Reddita.

Reference na takav računalni kod pronađene u izdanju aplikacije X za operativni sustav iOS.

Prikazuju dugme koje se prikazuje kao sličica slomljenog srca pored X-ovog dugmeta 'sviđa mi se' u obliku srca, kao i izravne reference na značajku 'glasaj protiv'.

Testiranje takve značajke počelo je još 2021. godine, prije no što je Elon Musk preuzeo Twitter. No, tada su testirali dugmad za glasanje za ili protiv u svim objavama.

Najnoviji testovi pokazuju kako u X-u samo razmatraju dopuštanje glasanja protiv odgovora, kako bi se bolji odgovori prikazali na vrhu duge niti razgovora, dok se odgovori koje se manje lajka premještaju niz nit.

To bi moglo spriječiti korisnike u objavljivanju sadržaja koji je posebno osmišljen kako bi razljutio ljude i pokušao generirati nesviđanja kao oblik angažmana.

Odnedavno je X počeo skrivati ​​lajkove od javnosti, dopuštajući ljudima lajkanje 'nabrijanijih' sadržaja piše Tech Crunch.