JEDVA DO POBJEDE

Anas Sharbini spasio obraz blijedom Hajduku

04.12.2011 u 17:18

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka uspjeli su golom Anasa Sharbinija pobijediti Zadra te tako zaključiti jesenski dio sezone. No, iako su 'bijeli' pobijedili ono što su prikazali protiv Zadra je daleko od gledljivog što su i gledatelji nagradili raznim uvredama

Hajduk – Zadar 1:0 (0:0)

Hajduk je na jedvite jade nekako uspio iščupati pobjedu nad neugodnim i žilavim Zadrom i to zahvaljujući pogotku Anasa Sharbinija iz 74. minute. I zapravo to je jedino što su 'bijeli' pokazali u ovoj utakmici. S obzirom na viđeno gosti iz Zadra s pravom mogu tugovati što nisu osvojili barem bod, ako ne i sva tri.

Splićani cijelo prvo poluvrijeme kao da nisu ni bili na terenu. Niti su kreirali ikakvu zanimljivu priliku, niti su pokazali neku akciju ili kreativnost. S druge pak strane, Zadar je igrao na kontranapade i nekoliko puta su opasno zaprijetili Subašiću.

Osim strijelcu Sharbiniju, trener Balakov za pobjedu može zahvaliti i Mariju Maloči koji je prvo u 15. a onda i u 24. minuti svojom intervencijom spasio Hajduk od sigurno primljenog gola. U prvoj sitauciji je uklizao Mršiću koji je sam i neometan pucao sa nekih deset metara, da bi u drugoj s gol crte glavom izbacio loptu nakon udarca Begonje.

Zadrani su dominirali kroz cijelo prvo poluvrijeme, no kako je krenuo nastavak igrači trenera Zebića kao da su izgubili dah, što su počeli koristiti bijeli te su sve više stezali obruč oko zadarske obrane.

I onda se dogodila ta 74. minuta kada Hajduk postiže skoro pa slučajno gol. Barišić je s desnog krila ubacio loptu do koje je došao Anas Sharbini i pucao prilično traljavo, no golman Zadra Gluić je nije uspio uhvatiti te se lopta otkotrljala u gol.

Nakon tog pogotka više baš ništa nismo mogli vidjeti od nogometa. Zadrani više nisu imali snage, dok su igrači Hajduka samo održavali lagani ritam utakmice i jedva čekali da sve završi. Koliko su i navijači bili sretni pobjedom dovoljno govori podatak da su nakon gola izvikivali psovke, a na kraju utakmice su igrače nagradili glasnim zviždukom.