uzeli taoca

Banda Afganistanaca u Hrvatskoj otima ljude i traži otkupninu od njihovih obitelji?

10.08.2024 u 18:45

Bionic
Reading

U Hrvatskoj navodno djeluje banda koja otima ljude koji su ilegalno prešli granicu s ciljem da nastave put Njemačke te onda od njihovih obitelji traži otkupninu

"Posredno smo kao Hrvatsko-turska udruga prijateljstva obaviješteni da se bilježi više slučajeva otmice turskih državljana od strane bande organiziranih Afganistanaca koja navodno djeluje u Hrvatskoj. Radi se o turskim državljanima koji su ilegalno prešli hrvatsku granicu (s ciljem da se domognu Njemačke) koje je kao ilegalne migrante presrela hrvatska policija, privela, registrirala i izdala im naloge o napuštanju RH.

Odmah nakon puštanja na slobodu zaskočeni su i kidnapirani od strane bande Afganistanaca koja onda traži otkupninu od njihovih obitelji u Turskoj. Je li moguće da se to može dogoditi/događati u Hrvatskoj, a da to naša policija već nije razbila i najoštrije sankcionirala?

Obitelji otetih špekuliraju svašta. Današnje priopćenje turskog MVP-a (u prilogu) koje je retvitalo Veleposlanstvo u Zagrebu potvrđuje da je najnoviji slučaj izvjesnog Muhammeda Çolaka prijavljen hrvatskim i BiH vlastima", stoji u poruci koju je potpisao Goran Beus Richenberg.

"Muhammeda Çolaka već 2 dana drži kao taoca banda za koju se smatra da je afganistanska. Unatoč stotinama obećanja o pomoći tijekom 2 dana, nema napretka. Ubit će dijete", objavljeno je na X-u zajednice BGY.

"Nakon što je jučer ujutro (9. kolovoza) u naše Ministarstvo stigla informacija da je našeg državljanina Muhammeda Çolaka u Hrvatskoj otela neidentificirana skupina u zamjenu za otkupninu, bez odlaganja smo kontaktirali hrvatske i bosanskohercegovačke vlasti", objavilo je tursko ministarstvo vanjskih poslova na X-u.