NA DAN POSJETA

Bošnjaci organiziraju prosvjed protiv hrvatske predsjednice

15.01.2018 u 10:40

Bionic
Reading

Bošnjački pokret će u srijedu, na dan dolaska hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u posjet BiH, organizirati prosvjed ispred veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu

Bošnjački pokret će prosvjedovati zbog, kako navode, očite namjere vodstva susjedne države da politiku međudržavnih odnosa s BiH gradi na principima i ciljevima politike Franje Tuđmana iz razdoblja 1991.-1995. godine, javlja Klix.

Smatraju da je zbog zločinačke politike Franje Tuđmana, Gojka Šuška i drugih pravomoćnom presudom Haškog suda potvrđena agresija Hrvatske na BiH i pokušaj podjele te zemlje, iako se zapravo u procesu na koji se pozivaju nije sudilo Hrvatskoj.

Dalje dodaju da je u istoj presudi šestorka nekadašnjih vođa Hrvata iz BiH osuđena na više od 110 godina zatvora zbog udruženog zločinačkog pothvata i masovnog protjerivanja pripadnika bošnjačkog naroda te pokušaja srpsko-hrvatske podjele BiH.

  • +2
Sastanak Grabar Kitarović s Erdoganom Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prosvjed će se održati pod sloganom 'NE tuđmanizaciji BiH i STOP 'ruskoj čizmi' u BiH 22 godine poslije Daytona', a okupljeni planiraju Veleposlanstvu Republike Hrvatske predati pismo namijenjeno predsjednici Kolindi Grabar Kitarović i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.

Predsjednica Hrvatske u srijedu dolazi u službeni posjet BiH, na dan kada će Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, čiji je kreator HDZ BiH.

Hrvatska predsjednica se zalaže za promjenu postojećeg izbornog zakona u BiH koji diskriminira Hrvate u toj zemlji, a i nije u skladu s ustavom te zemlje.