TKO JE IZDAJNIK?

Dejan Jović prozvao Grabar Kitarović 'domoljupkom'

29.10.2014 u 07:00

Bionic
Reading

Bura koje se podignula oko Kolinde Grabar Kitarović otvorila je i neke stare rane i izazvala komentar bivšeg glavnog analitičara predsjednika Ive Josipovića o postupcima HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje

'Glavno je da je ona domoljupka. A mi drugi, npr. ja koji sam se doista vratio u Hrvatsku i to sa stalnog i dopenzijskog posla nakon 16 godina - mi smo, naravno, 'izdajnici' i 'rušimo joj temelje'. Inače, laganje u kampanji će je dodatno kvalificirati za funkciju šefice public diplomacy u NATO-u', poručio je Jović Kolindi Grabar Kitarović.

Podsjetimo, Grabar Kitarović našla se u središtu zanimanja medija nakon što je prozvana da je još uvijek zaposlenica NATO-a s briselskom adresom iako je u javnim nastupima odavala dojam da se vraća u Hrvatsku za stalno.

Dejanu Joviću pak Josipović je uručio otkaz nakon što je u stručnom časopisu Politička misao na Fakultetu političkih znanosti napisao članak u kojem je, između ostaloga, napisao da je hrvatski referendum o nezavisnosti u svibnju 1991. bio 'vrlo neliberalan' te da nije održan u slobodnim okolnostima.

Tada je Kolinda Grabar Kitarović govorila da je skandalozno to što je Josipović držao na Pantovčaku čovjeka čiji su stavovi suprotni temeljima hrvatske države. Također je negirala da je ona istog tog Jovića zaposlila u Ministarstvu vanjskih poslova gdje je radio dok je ona bila ministrica. Tada je tvrdila da je Jovića naslijedila od prethodnika.