POLJAK I DVOJICA HRVATA

Dolijali kradljivci skupocjenih BMW-a

25.12.2011 u 20:00

Bionic
Reading

Četrdesetpetogodišnji Poljak te dvojica Hrvata u dobi od 21 i 38 godina u petak su privedeni sucu istrage pulskog Županijskog suda zbog sumnje da su na području Istarske i Primorsko-goranske županije krali skupocjene automobile marke BMW, izvijestila je istarska policija

Ljubitelji renomirane njemačke marke automobila 'operirali' su tijekom ljeta na području Poreča, Umaga, Opatije i Crikvenice. Utvrđeno je kako su od 11. travnja do 22. rujna počinili šest kaznenih djela teške krađe te jedan pokušaj teške krađe, a na meti su im bili modeli X5, X6, 530, 330, 320, stari do dvije godine.

Oni su najprije obilazili Istru i riječko područje u potrazi za osobnim vozilima marke BMW, a kad bi ih jednom pronašli pratili su kamo ih njihovi vlasnici odvoze. U automobile su ulazili tako što bi slomili cilindričnu bravu na vratima vozača ili pak tako što bi razbili trokutasto staklo na zadnjim desnim vratima.

Kada bi konačno ušli u unutrašnjost automobila, pomoću specijalnog elektroničkog provalničkog alata izrađivali bi kontakt ključeve, a potom ih upalili te odvezli automobil.