12 NAJUSTRAJNIJIH

Gdje su nestali? Evo kako sabornica izgleda u večernjim satima

19.10.2017 u 20:16

Bionic
Reading

Dok je na raspravama koje se odvijaju u prijepodnevnim satima sabornica donekle puna, prizori s Trga Svetog Marka u večernjim satima su drugačiji. U četvrtak navečer u sabornici je bilo tek 12 od 151 zastupnika

Među njima je bio i saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić koji je na Twitteru objavio fotografiju puste sabornice.

Napisao je kako je na svom radnom mjestu u četvrtak navečer šest zastupnika SDP-a, dva iz HDZ-a dva iz Živog Zida, jedan iz Mosta i jedan iz HSU-a.

Prema svemu sudeći, kazne za neopravdani izostanak nisu previše motivirale zastupnike ili su možda svi kojih nema opravdali izostanak. Podsjetimo, od srpnja ove godine zastupnicima se umanjuje paušal ukoliko imaju neopravdane izostanke.

A sam Mirando Mrsić očito je naučio svoju lekciju. Upravo je on bio među zastupnicima kojima je Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove ljetos  'odrezao' plaću.

  • +6
Sjednica Sabora Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Neopravdane izostanke 'skupilo' je sedam zastupnika Mosta, šest SDP-a, pet HDZ-a, četiri HSS-a, reformist Darinko Dumbović, nezavisni Željko Glasnović, bivša HNS-ovka Vesna Pusić te zastupnica stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih.

Rekorder je bio SDP-ov Ivan Klarin, iza njega HDZ-ov Dražen Barišić, a na trećem mjestu bio je Mirando Mrsić koji je izostao pet dana i dobio kaznu od 750 kuna.