n/a

Glazirani brancini sa šparogama

18.03.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Šparoga ima malu energetsku, a veliku nutritivnu vrijednost i njezina je najveća vrijednost u ljudskoj prehrani bogatstvo mineralnim tvarima i vitaminima

SASTOJCI:

4 fileta brancina Cromaris
2 žlice svijetlog misoa (pasta od fermentirane soje)
1 1/2 žličica šećera
1 žlica limunovog soka
1/2 žličica vode
1/8 žličice svježe mljevenog papra
500 g svježih uzgojenih šparoga
2 žlice maslinovog ulja

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 230°C, na gril program.
Lagano nauljite vatrostalnu posudu. Izmiješajte miso, šećer, limunov sok, vodu i papar.
Savinite šparoge lagano i pustite da puknu na mjestu gdje prestaje donji, drvenasti dio šparoga. Odbacite taj dio i ogulite gornji dio.
Blanširajte šparoge 2 minute u slanoj kipućoj vodi. Ocijedite i začinite šparoge maslinovim uljem.
Položite filete ribe u pripremljenu posudu, s kožom prema dolje i premažite ih pripremljenom pastom. Rasporedite šparoge oko ribe i pecite 8-12 minuta, dok riba nije pečena, a šparoge mekane i hrskave.